SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, și-a modificat forma legală, devenind Companie Europeană (Societas Europea – SE). În urma hotărârii aprobate în proporție de 99% în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, ce a avut loc în luna mai, SAP a fost înregistrată la Registrul Comerțului ca Societate Europeană. Astfel, subsidiara din Germania și-a schimbat denumirea, din SAP AG în SAP Deutschland SE & Co. KG.

Odată cu această schimbare, SAP își consolidează statutul de companie internațională, în prezent 5 dintre cei 18 membri ai Consiliului de Supraveghere al SAP nefiind originari din Germania. Trei dintre aceștia sunt reprezentanți ai acționarilor: Pekka Ala-Pietlä (Finlanda), Bernard Liautaud (Franța) și Jim Snabe (Danemarca), iar ceilalți doi, Catherine Bordelon (Franța) și Steffen Leskovar (Slovenia), sunt reprezentanți ai angajaților.

Transformarea formei legale a SAP în Companie Europeană nu influențează în niciun fel contractele cu partenerii, clienții sau angajații, atât contractele de muncă cât și cele de vânzare rămânând neschimbate. De asemenea, drepturile acționarilor nu vor suferi modificări, iar schimbarea nu are impact asupra acțiunilor SAP, acestea fiind listate la Bursele de Valori din New York, Frankfurt, Stuttgart și Berlin și putând fi tranzacționate în continuare în oricare dintre aceste patru locații. Sediul central și sediul social al companiei SAP SE rămân acelea din Walldorf, Germania.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm vizitați SAP News Center.