Salesforce, compania furnizoare de soluții CRM care a depășit recent venituri anuale de 20 de miliarde de dolari, a anunțat achiziționarea companiei Slack în urma unei tranzacții în valoare de 27,7 miliarde de dolari. Anunțul a fost precedat săptămâna trecută de o serie de zvonuri legate de negocierea unui acord, lucru care a avut ca efect creșterea prețului acțiunilor Slack.

În conformitate cu condițiile acordului, acționarii Slack vor primi 26,79 USD în numerar și 0,0776 acțiuni ale acțiunilor comune Salesforce pentru fiecare acțiune Slack, reprezentând o valoare a companiei de aproximativ 27,7 miliarde USD, pe baza prețului de închidere al acțiunilor ordinare Salesforce din 30 noiembrie 2020.

Combinarea Slack cu Salesforce Customer 360 va fi induce o transformare profundă pentru clienți și industrie. Combinația va crea sistemul de operare pentru un nou mod de lucru, permițând în mod unic companiilor să crească și să reușească în lumea complet digitală.

Cofondatorul și CEO-ul Salesforce, Marc Benioff, a declarat: „Aceasta este uniune extraordinară. Împreună, Salesforce și Slack vor defini viitorul software-urilor enterprise și vor transforma modul în care toată lumea lucrează în lumea complet digitală, care lucrează de oriunde”.

CEO-ul și cofondatorul Slack, Stewart Butterfield, a fost pe aceeași lungime de undă cu Benioff: „Întrucât software-ul joacă un rol din ce în ce mai critic în performanța fiecărei organizații, împărtășim o viziune a complexității reduse, a puterii și flexibilității sporite și, în cele din urmă, a unui grad mai mare de aliniere și agilitate organizațională. Personal, cred că aceasta este cea mai strategică combinație din istoria software-ului și abia aștept să încep”.

Evenimentele din acest an au accelerat foarte mult mutarea companiilor și guvernelor într-o lume complet digitală, unde munca se întâmplă oriunde s-ar afla oamenii – indiferent dacă sunt la birou, acasă sau undeva între ele. Ei trebuie să ofere experiențe conectate clienților lor în fiecare punct de contact și să le permită angajaților să lucreze fără probleme oriunde s-ar afla.

Împreună, Salesforce și Slack vor oferi companiilor o platformă unificată pentru conectarea angajaților, clienților și partenerilor între ei și aplicațiile pe care le folosesc în fiecare zi, totul în cadrul fluxurilor lor de lucru existente.

Salesforce este CRM # 1 care permite companiilor să vândă, să asigure servicii, să scoată pe piață și să comercializeze produse de oriunde. Slack reunește oameni, date și instrumente, astfel încât echipele să poată colabora și să lucreze, de oriunde. Slack Connect extinde beneficiile Slack pentru a permite comunicarea și colaborarea între angajații unei companii și toți partenerii săi externi, de la furnizori la clienți.

Slack va fi integrat complet în fiecare implementare Cloud Salesforce. Ca nouă interfață pentru Salesforce Customer 360, Slack va transforma modul în care oamenii comunică, colaborează și iau măsuri în ceea ce privește informațiile clienților din Salesforce, precum și informații din toate celelalte aplicații și sisteme de afaceri pentru a fi mai productivi, pentru a lua decizii mai inteligente, mai rapide și pentru a crea experiențe legate de clienți.

Sursa: Salesforce.com