ComputerGames.ro, site-ul nr. 1 de jocuri din România, anunță lansarea oficială a celui mai așteptat joc al anului, Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO). Jocul a putut fi precomandat de către fanii săi încă de pe data de 8 august, prin intermediul magazinului online http://shop.computergames.ro.

Counter-Strike: Global Offensive este primul titlu al producătorului de jocuri Valve Software distribuit exclusiv în format digital. Jocul, care folosește o tehnologie grafică modernă, a fost adaptat și mai mult pentru competiții de sport electronic și pentru spectatori.

În perioada de precomandă, ComputerGames.ro, unul dintre cei trei parteneri mondiali de distribuție ai jocului, care acoperă 18 țări din Europa de Est, dar și Grecia, Orientul Mijlociu și nordul Africii, a vândut peste 50.000 de licențe. Până la finalul anului, compania are în plan să comercializeze pe plan local circa 200.000 de unități, ceea ce va reprezenta circa 4% din totalul celor înregistrate la nivel mondial.

 “Counter-Strike este unul dintre cele mai iubite jocuri din România, cu peste 400.000 de jucători activi, în momentul de față. Odată cu lansarea Counter-Strike: Global Offensive estimăm că și numărul acestora va crește, până la aproximativ 600.000 de jucători”, a declarat Silviu Stroie, General Manager ComputerGames.ro și președinte al Professional Gamers League (PGL).

În ceea ce privește tranziția de la CS 1.6 la CS: GO, reprezentantul ComputerGames.ro susține că aceasta va dura între 12 și 18 luni, precizând că trecerea masivă la Counter-Strike: Global Offensive va începe, cel mai probabil, spre sfârșitul anului, odată cu introducerea sa în cadrul marilor evenimente internaționale de sport electronic.

Counter-Strike: Global Offensive a început să fie dezvoltat la finalul anului 2010 și este al patrulea joc din serie, după Counter-Strike, Counter Strike Condition Zero și Counter-Strike Source. Acesta este disponibil pentru PC, Mac, PlayStation Network și Xbox LIVE Arcade și introduce noi hărţi, personaje şi arme, alături de versiuni actualizate pentru conţinutul clasic Counter-Strike. De asemenea, oferă și noi moduri de joc, meciuri organizate automat și clasamente online.

Prețul noului joc este de 10 euro (fără TVA), disponibil prin toate metodele moderne de plată (SMS, card etc.), iar toate update-urile viitoare ale acestuia vor fi gratuite.

Alături de Counter-Strike, în topul celor mai jucate jocuri din România se numără League of Legends, DOTA2, Cabal Online și Lineage 2.