Netopia mobilPay, lider local în domeniul microplăţilor cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card, a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere cu circa 16% a numărului de plăţi prin SMS, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011. Astfel, compania a procesat aproximativ 183.000 de tranzacții prin intermediul telefonului în primul semestru din  acest an.

„Până la finele acestui an mizăm pe menţinerea trendului crescător şi prognozăm că vom procesa cu 25% mai multe tranzacții prin SMS, comparativ cu 2011, când am intermediat aproximativ 300.000 de tranzacţii”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Deși numărul de tranzacţii procesate va creşte cu un sfert în acest an, valoarea totală a acestora va urca cu doar 12,5%.

„Astfel, aceasta va crește de la 2,4 milioane de euro la 2,7 milioane de euro, lucru care se datorează, în mare parte, cumpărăturilor de valori mai mici efectuate de români în acest an”, a explicat CEO-ul Netopia.

Cumpărăm prin SMS produse și servicii de 3,4 milioane euro

În acest an, piaţa locală de profil va avea o valoare de 3,4 milioane de euro, realizată de circa 470.000 de tranzacții prin mesaje, de aici fiind excluse plățile de sub 1 euro de rington-uri, wallpapere etc.

“Până în acest moment, cele mai frecvente cumpărături prin SMS au fost pentru jocuri online, licenţe software, acces la servicii online şi cumpărări de produse. De asemenea, înregistrăm o creştere a segmentului de asigurări prin SMS și văd oportunități foarte mari pe zona de catering/fast-food. Acest sector are un potențial de vânzări prin SMS de peste 250.000 euro pe lună”, a subliniat Eram.

În plus, platforma mobilPay are un nivel de securitate mărit și permite noi moduri de lucru, precum și realizarea anumitor campanii care nu puteau fi realizate anterior sau erau foarte greu de realizat.