Datanet Systems, unul dintre principalii integratori locali de sisteme informatice complexe, a realizat în 2015 o cifră de afaceri de peste 23 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de peste 10% față de anul precedent. Evoluția a fost echilibrată la nivelul principalelor linii de business, precum și a sectoarelor economice pe care le adresează compania.

2015 a însemnat pentru Datanet consolidarea expertizei și a referințelor la nivelul operatorilor naționali cu infrastructură de transport de date la 100 Gbps, dar și derularea unor proiecte inovatoare în domeniul telemedicinei. Totodată, compania și-a extins acoperirea pe tehnologiile securitate cibernetică și infrastructură pentru centrele de date, atât prin diversificarea portofoliului de produse și servicii, cât și prin creșterea numarului de implementări și a cotei de piață.

„Rezultatele financiare obținute din 2015 sunt în conformitate cu obiectivele propuse, ca volum de afaceri și ca profitabilitate, dar și cu rezultatele raportate de grupul Soitron, din care Datanet face parte. La nivel de piață, evoluția cursului de schimb pe relatia RON-USD a avut un impact negativ asupra performanței financiare și eficientei economice. Pentru a diminua acest impact, Datanet a adoptat diferite instrumente financiare pentru controlul efectelor deprecierii cursului de schimb. În 2015, bugetele IT au fost, în general, mai restrânse, însă chiar și în aceste condiții, am reușit să creștem cu 10% cifra de afaceri peste valorile raportate în 2014”, afirmă Dragos Stroescu, directorul executiv al companiei.

Pentru 2016, Datanet Systems a planificat investiții în dezvoltarea resurselor și competențelor pe zonele de securitate cibernetică și infrastructură centre de date, domenii care vor înregistra o creștere accelerată conform studiilor de piață. Investițiile au în vedere intrarea unor noi produse în portfoliu, diversificarea pachetelor de servicii oferite clienților, precum și noi certificări în rândul echipei.

integratori de sisteme, Datanet Systems, piata IT, securitate cibernetica, infrastructura centre de date, rezultate financiare