Samsung s-a impus ca unul dintre principalii jucători pe piata de stocare SSD. Device-ul adresează utilizatorii SOHO, fiind dedicat cu predilecție celor care au nevoie de viteze mari de citire și scriere (Gaming, editare video și 3D).

Viteze

SSD-ul se bazează pe technologia PCIe 4.0, care ofera viteze de două ori mai mari decât cele ale unui SSD din generația anterioară. În cadrul testelor noastre, am utilizat CrystalDiskMark, dispozitivul reușind să atingă performanțe foarte apropriate de cifrele producătorului (7Gbps citire, 5Gbps scriere).

Sistemul pe care a fost testat SSD-ul a fost un Ryzen 5600X, montat pe o placa de baza Gigabyte B550 Gaming X V2.

Samsung Magician

Samsung Magician este utilitarul oferit de către companie pentru monitorizarea și testarea SSD-ului, acesta oferind date legate de utilizarea, temperatura și performanța dispozitivului.

Pe langa cele precizate mai sus, Magician mai permite și criptarea dispozitivului, alaturi de transferul datelor (de pe orice SSD pe un SSD Samsung)

Concluzie

La un preț de aproximativ 730 de lei, noi consideram că SSD-ul oferă tot ce se poate mai bun din performanțele generației a patra de PCI Express.