OnePlus este o companie din China, făcând parte dintr-un conglomerat în care se află şi alte branduri cunoscute precum Oppo şi Realme. Iniţial, compania a fost axată doar pe telefoane flagship la prețuri mai mici decât competiția, dar recent ei au lansat gamă Nord (telefoane în clasă mid-range).

Prima impresie

Telefonul are un preţ de aproximativ 350 de euro pe site-ul Oneplus. El are spatele şi rama din plastic, iar ecranul este un IPS de 6.49 inchi cu o rată de refresh de 90 Hz.

Performanţe

Device-ul este unul dintre puţinele telefoane cu conectivitate 5G la preţul de sub 400 de euro. Încărcarea este de 30 de W prin standardul propietar Warp Charge 30.

Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 690 5G care este însoţit de 6 GB ram şi 128 stocare.

Telefonul a obţinut 282500 puncte în AnTuTu 8, acest scor plansand-ul pe locul 64 din primele o sută de telefoane (un scor bun pentru un telefon de 350 de euro).

Foto-video

Dispozitivul vine cu patru camere pe spate şi o cameră selfie pe faţă. Camera principală este de 64 MP cu o apertură de f/1.79 şi cu stabilizare electronică, a două este un ultra-wide de 8 MP cu un câmp de viziune de 119 °, alături de aceasta găsim şi o cameră macro de 2 MP. La acestea se adăugă, din punctul nostru de vedere, cea mai inutilă camera, aceea fiind cea monocrom.

Însă calitatea pozelor şi ale videoclipurilor este excelentă. Puteţi viziona în continuare un video filmat cu telefonul:

De asemenea, găsiţi mai multe poze la rezoluţia originală aici: https://studentfaa-my.sharepoint.com/: f: /g/personal/andrei_managementulcrizelor_ro/EptG-kCwSDlLnyW73Hw1wFMB5WWlKKGL84quxqNr6vPZog? E=SM4gu4

Concluzii

Noi considerăm că Nord N10 5G are un preţ corect pentru facilităţile oferite, fiind peste alte telefoane mid-range la capitolul foto-video.

 

Evaluare (punctaj maxim 10p)
Design
10
Performantă 9
Preț 10
Stocare 10
Memorie 10
Ecran 10
Scor General 9.83