Recunoscut pentru excavatoare şi utilaje, Cat a decis acum ceva timp să treacă şi la producția de telefoane. Cat S62 Pro este vârful de gama al companiei.

Prima impresie

Telefonul iți inspiră încredere, poate mai mult decât orice alt telefon. El vine cu un ecran de 5.7 inchi, acoperit de un Gorilla Glass 6.

Rama telefonului este din aluminiu, iar spatele dintr-un plastic dur, cauciucat. Astfel, telefonul oferă o protecție la șocuri, fiind garantat la o cădere de la 1.8 m pe oţel (noi am testat doar căderea pe gresie şi asfalt, iar telefonul nu a avut nici o daună).

Dotări

Telefonul vine cu un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 660 la o frecvenţă de 2.0 Ghz. Nu este un procesor de ultima generație, dar nu credem că scopul acestui telefon sunt jocurile. Un plus al dispozitivului sunt cei 6 GB de RAM şi 128 de stocare, care sunt suficienți pentru rularea a diferitelor aplicații profesionale. Telefonul are o baterie de 4000 de mAh.

La capitolul software este vorba de un Android 10 stock, iar actualizările de securitate venind trimestrial.

Camera termală

Cat S62 Pro vine dotat cu o cameră termală de la FLIR (liderul de piață pe zona de camere termale). Imaginile termice pot fi îmbinate cu imaginea vizuală din camera Sony de 12MP a lui S62 Pro sau pot fi utilizate cu tehnologia FLIR cu intensitate variabilă MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging), care suprapune detaliile liniare de la scenă pe imaginea termică, oferind un context mai mare pentru a ajuta la înțelegerea imaginilor termice.

Toate aceste caracteristici noi creează o experiență mai captivantă și intuitivă și asigură faptul că Cat S62 Pro produce imagini termice de o claritate uimitoare.

Robustețe

Telefonul este în conformitate cu standardele IP68, IP69 şi MIL SPEC 810H. IP69 este mai rar întâlnit pe telefoane, oferind o protecție la jeturi cu presiune mare/temperaturi ridicate/curățare cu aburi.

IP68 oferă doar protecție la imersie la 2m pentru 30 de minute (pentru atât este testat dispozitivul potrivit standardului).

MIL SPEC 810 este un standard al armatei SUA, care arata ca un dispozitiv poate trece prin mai multe situații extreme precum: presiune joasă pentru testarea altitudinii; expunerea la temperaturi ridicate și scăzute, plus șoc de temperatură; ploaie (inclusiv vânt puternic și ploaie înghețată); umiditate; expunerea la nisip și praf; atmosferă explozivă; scurgeri; șoc de transport; vibrații ale focurilor de armă; vibrații aleatorii.

Concluzii

Telefonul este fără îndoiala de nișa, fiind dedicat celor ce desfășoară profesii în condiții extreme. Nu am rulat benchmark-uri şi nu l-am comparat cu alte telefoane, pentru că acest telefon a fost creat cu un alt scop: să fie robust, foarte robust. Din punctul nostru de vedere, analizând din perspectiva scopului pentru care a fost creat, telefonul a primit nota maximă în evaluare.

Evaluare (punctaj maxim 10p)

 

Design 10
Preț 10
Stocare 10
Memorie 10
Ecran 10
Scor General 10