Razr 5G este un foldable cu aer retro, fiind în fapt o reeditare modernă a modelului Razr din 2004. A fost un telefon foarte popular la vremea lui (începutul erei GSM). Mărturisesc că nu l-am avut, dar am folosit o vreme varianta similară de la Samsung.

Elementul care diferențiază telefonul este faptul că este un foldable care se îndoaie pe orizontală, în stilul tradiționalului Razr.

Din punct de vedere constructiv, telefonul pare durabil și cred că, datorită elementelor constructive, și este efectiv. Ecranul principal este din plastic (este practic imposibil să îndoi sticla ?), în schimb spatele telefonului și ecranul secundar au Gorilla Glass 5.

 

Ecranele

Dacă aveți telefonul închis aveți la dispoziție ecranul secundar, care este un G-OLED de 2,7 inch și o rezoluție de 600 X 800 pixeli. Ecranul cu toate că este mic, are câteva aplicații interesante. Puteți vedea notificări, vă puteți adăuga shortcut-uri către aplicațiile favorite, puteți  controla muzica și desigur puteți realiza apeluri.

Este vorba de un P-OLED de 6,2 inch și  o rezoluție 876 x 2142 pixels. Ecranul consider că își face cu prisosință treaba, având un contrast și luminozitate foarte bună.

Performanțe

Telefonul vine cu un procesor Snapdragon 765G 5G pe 7 nm. Chiar dacă nu este ultima tehnologie, puteți juca cele mai noi jocuri de pe Android fără probleme. Stocarea este mai mult decât satisfăcătoare (8 GB RAM cu 256 GB memorie externă). Bateria este cam mică (2800 mAh), dar telefonul este destul de bine optimizat și chiar în cazul unei utilizări intensive (video și jocuri), ține mai mult de o zi. Suplimentar, telefonul este compatibil cu 5G, aceasta fiind principala noutate față de versiunea din 2019.  Ne bucurăm că găsim funcționalitate 5G pe tot mai multe telefoane, așteptăm însă și rețeaua efectivă în România ?.

Camerele foto de 48 MP cea principală și de 20 MP cea selfie își fac bine treabă, fără însă a excela la acest capitol. Rezultatele (adică mostre de poze necompresate și neprelucrate) le găsiți aici

Ce este de apreciat la zona foto-video este multitudinea de efecte și moduri software de prelucrare a imaginilor.

Concluzie

Personal, telefonul mi se pare cam scump fiind disponibil astăzi pe Altex la un preț de aprox. 6000 de lei. Experiența ecranului care se curbează costă și Razr nu face notă discordantă la capitolul preț în raport cu competitorii. Din partea noastră telefonul a primit 4,5 stele și este cu siguranță un telefon diferit și cu care ieși în evidență (dacă ești dispus să plătești acest preț).