Telefonul primit la test este o alegere interesantă în gama mid range. Modelul nostru a venit cu 6 GB RAM și 128 GB memorie externă (există și variante cu 4 și 8 GB RAM, respectiv 64 GB). Device-ul a venit într-o culoare de albastru sidefat.

Prima impresie

Telefonul vine cu spatele și cadrul de plastic, ecranul este însă desigur de sticlă. Ecranul este un plus al telefonului, fiind de 6,7 inch, putând fi setat un refresh de până la 90 Hz și având un raport 21:9 (deci este un telefon îngust și lung). Telefonul vine cu șase camere: camera principală de 48 MP (wide), camera ultrawide de 8 MP, camera macro de 5 MP, camera de adâncime de 2 MP, precum și două camera frontale (cea principală de 16 MP și cea ultrawide de 8 MP). Telefonul are aproximativ 9 mm grosime și 207 g, deci este destul de ușurel pentru un dispozitiv de 6,7 inch.

Din punctul meu de vedere, senzorul de amprentă este pus în cel mai inteligent loc, aflându-se deasupra butonului de power.

Performanțe

Moto g are un procesor SnapDragon 765, construit pe o arhitectură de 7 Nm. Telefonul a obținut 288277 puncte în AnTuTu, clasându-se pe un onorabil loc 59 în topul celor mai bune o sută de telefoane plasate în acest clasament. În Geek Bacnch a obținut 1628 de punte.

Conectivitate

Telefonul vine cu un încărcător de 20 W în cutie, lucru care asigură o încărcare completă în aproximativ două ore. Este disponibil un jack de căști, precum și un port USB-C. Conectivitatea 5G este principala calitate a acestui telefon, fiind unul dintre puținele dispozitive sub 1500 de lei care oferă această facilitate.

Software

Moto g vine cu un Android curat, singura aplicație proprietară a companiei este Moto. Aceasta vă oferă mai multe tutoriale de configurare a dispozitivului, precum și funcții de configurare a gesturilor.

Foto/video

Calitatea pozelor (atât diurne, cât și nocturne) este bună, existând multiple moduri de realizare a acestora (macro, panorama etc.). La capitolul video, telefonul filmează 4K UHD și are mai multe setări posibile (slow motion, full HD la 60 fps). Sunt disponibile mai multe poze și filmulețe, care demonstrează cele spuse aici.

Concluzii

Considerăm că acest telefon este o soluție bună pentru cei care vor să prindă valul 5G, care îl așteptăm cu nerăbdare și  în România. De asemenea, veți avea un telefon cu performanțe decente și peste un an datorită celor 6 GB de RAM și 128 GB de stocare.

Însă aveți grijă de unde cumpărați telefonul ? Pe eMag, modelul cu 4 GB și 64 GB stocare era 1850 de lei. Pe Altex surpriză, telefonul costa numai 1499 de lei și era vorba de modelul primit la test cu 6 GB / 128 GB (site-urile au fost consultate pe 2 ianuarie 2021).