Astăzi, Huawei a lansat a șaptea ediție a gamei de top a telefoanelor companiei. Gama P50 recunoscută pentru abilitățile pe zona foto, vine cu o serie de lucruri interesante. Am primit acest telefon înainte de lansare și putem să publicăm astăzi testul. Dacă Mate-urile sunt niște telefoane axate pe zona hardware și performanță,  când spunem seria P ne gândim la foto/video.

Elemente de design

Telefonul se remarcă printr-un design inovator. Telefonul este din sticlă securizată pe față și spate, iar camerele sunt ingenios plasate. Camerele de pe spate sunt plasate într-un șablon sub formă de 8 sau semnul infinitului (se spune în China acest semn aduce noroc ?). Ecranul este OLED, având o diagonală de 6.6 inch și are o rată de refresh adaptabilă de 120 Hz.

 

Performanțe

Telefonul P50 Pro vine cu procesorul de top Snapdragon 888, din păcare fără 5G din cauza embargoului.  În AnTuTu, telefonul a obținut un scor de 717.000 de puncte. Telefonul vine cu o baterie de 4360 mAh și funcție de încărcare Supercharge la 66 W.

În DXOMARK (organizație independentă pe zona de benchmark), telefonul a obținut 144 de puncta care îl plasează pe primul loc la nivel global, înaintea lui Mi 11 Ultra și iPhone 13 Pro Max.

 

Foto

Să-I dăm Cezarului ce este al Cezarului și să vorbim de zona foto. Camerele chiar excelează la toate capitolele și acest nu trădează originile seriei P. Camerele disponibile sunt următoarele:

 

  • Primary: 50 MP sensor (12.5 MP output), 23 mm-equivalent f/1.8-aperture lens, OIS
  • Monochrome: 40 MP sensor (binned to 10 MP), 26 mm-equivalent f/1.6-aperture lens
  • Ultra-wide: 13 MP sensor, 13 mm-equivalent f/2.2-aperture lens
  • Tele: 64 MP sensor (16 MP output), 90 mm-equivalent f/3.5-aperture lens, OIS
  • Multispectral sensor
  • LED flash

 

Calitatea pozelor este excelentă, după cum se poate vedea din selecția din articol. Pozele diurne prezintă niște culori foarte clare și realiste, iar pozele nocturne sunt cele mai bune realizate pe un telefon testat în ultima vreme. Calitatea zoom-ului optic se poate vedea din poza cu luna.

Video

Telefonul vine cu o serie de funcții interesante pe zona de video. Calitatea sunetului este potențată de microfonul suplimentar poziționat langa camera principala. Telefonul filmeaza 4k la 60 fps, iar calitatea filmului este foarte bună. De asemenea, telefonul poate filma și pe camera de selfie 4k, dar la 30 fps.

Concluzii

Mult așteptatul P50, lansat acum ceva timp în China, considerăm că și-a onorat cele mai multe dintre așteptările noastre. Este un telefon care excelează la capitolul foto/video, având renumitul procesor SnapDragon 888. La capitolul neajunsuri menționăm lipsa suportului pentru 5G și desigur inexistența GMS. Totuși telefonul a primit 5 stele din partea noastră, capitolul foto/video estompând din aceste neajunsuri.

Revenim și cu review video.