Nova 9 este cel mai nou telefon de la Huawei. Este un telefon care arată foarte bine și desigur “a arăta” este fără îndoială ceva subiectiv. Mie personal îmi place foarte mult. Modul în care este plasată camera principală este foarte interesant, dându-i un look diferit de al majorității telefoanelor de pe piață.

Telefonul chiar este ultra-subțire (7.77 mm), are ecranul curbat și DAAA! 120 de Hz. Telefonul este disponibil în două culori: Starry Blue și negru. Noi am primit Starry Blue, are niște irizații foarte interesante în funcție de lumină.

Facilități

Telefonul vine cu o încărcare excelentă de 66 W, care încarcă telefonul complet în mai puțin de 40 de minute. Capacitatea bateriei este de 4300 mAh, care oferă o autonomie bună. Ecranul OLED este fără îndoială un punct forte al telefonului, iar cei 120 Hz oferă aceea fluiditate fără îndoială superioară modelelor de 60 Hz.

Performanță

Procesorul este un Qualcomm Snapdragon™ 778G 4G, un processor de top de la Snapdragon (în fine nu este 888, dar la sub 500 EUR nici un competitor nu îl are pe vreun telefon). Nu are 5G, dar am un telefon cu 5G și este un lucru inutil pe plaiurile autohtone. Am un abonament 5G la Vodafone de business și am iconița 5G peste tot, dar nu am avut decât viteze 4G+ potrivit standardelor (peste tot în România).

Telefonul are 8 GB RAM și 128 GB stocare, care au cam devenit standard pe telefoanele mid-range. Telefonul are EMUI 12 o interfață bine realizată de Huawei pentru Android open source.
Dacă îl folosiți împreună cu căștile de la Huawei te bucuri de codecul proprietar (L2HC) și să știți că este un plus de calitate. Dar din nefericire acest codec este disponibil doar pe căștile over-ear de la Huawei, FreeBuds Studio.

Foto/video

Calitatea foto este bună, fiind potențată senzorul de 50 MP, filtru de culoare RYYB și de software-ul de postprocesare Huawei XD Fusion Engine. Sunt disponibile facilitățile de slow motion, video time lapse, filmare 4K (inclusiv pe camera de selfie), filmare continuă cu ambele camere. Sunt disponibile sunt funcții interesante de gestionare a imganilor și de editare video direct pe telefon.

Concluzie

Inginerii Huawei au realizat o combinație perfectă de forță, performanță și stil și pun la dispoziția utilizatorilor un dispozitiv remarcabil. Ca o concluzie, considerăm că Nova 9 merită investiția și din acest motiv a primit din partea noastră 5 stele și este recomandat de ITChannel.