HONOR 90 este cel mai nou telefon midrange al brandului HONOR. Telefonul vine cu un ecran AMOLED generos de 6.7 inchi și un procesor pe 4nm.

Prima impresie

La prima utilizare a telefonului se observa rapid cât de ușor este acesta, făcându-l-l un telefon ușor de folosit pentru toată lumea. HONOR are o gamă de trei culori disponibile pentru acest model, acestea sunt: Diamond Silver, Midnight Black, și Emerald Green. Cea din urma fiind culoarea telefonului primită de noi în teste.

Performanțe

HONOR a pus cel mai nou procesor midrange de la Qualcomm, Snapdragon 7 Gen 1. În testele noastre telefonul a obținut în AnTuTu scorul de 722.075 puncte, iar in Geekbench 6 telefonul a obținut 1113 puncte (single-core) și 3243 puncte (multi-core). Procesorul este răcit de un vapor chamber, cu 147% mai mare decât cel regăsit pe HONOR 80, aducând o îmbunătățire de aproximativ 70% pe zona de răcire.

 

Telefonul este capabil de încărcare rapidă pâna la 66 de W, acesta permite într-o durată de doar 15 minute încărcarea bateriei până la 45%. Din păcate, în cutia telefonului nu a putut fi găsit un încărcător. Totuși, având în vedere că acesta este un sample de testare și nu un produs pentru retail, suntem siguri că un încărcător va fi regăsit în cutie.

Camere

Am realizat multiple poze cu telefonul în diverse condiții (diurne, nocturne și de interior), iar calitatea acestora a fost foarte bună.

Camera principală este una de 200 de MP, cu un senzor de 1/1.4 inchi, ce va garanta o calitate înaltă a pozelor. Camera cu unghi larg este de 12MP, aceasta dublând și ca o cameră macro. Pe spate mai este disponibilă si o cameră de adâncime de 2MP

Nu în ultimul rând, camera de pe față este una de 50 de MP, ce poate realiza selfie-uri perfecte pentru Instagram ????, fiind disponibilă și funcția de bokeh.

HONOR 90 este capabil de filmare, atât în 1080p 30/60fps, cât și in 4K 30fps.

Funcționalități

Pentru o îmbunătățire a filmărilor, HONOR 90 utilizează IA pentru a face înregistrarea mai ușoară pentru toți utilizatori. Inteligența artificială analizează mediul și alege cel mai bun mod dintre cele cinci disponibile (Portrait Video, HDR Video, Close-up, Multi-video și Solo-cut). De asemenea, în timpul înregistrări, HONOR 90 utilizează IA pentru a optimiza automat și în timp real parametrii video-ului.

Folosind cele două microfoane și IA antrenată în peste 100 de situații reale diferite, HONOR 90 reușește reducerea sunetului de fond cu o scădere de până la 20 de dB.

Având în vedere target-ul dispozitivului, acest mod va atrage mulți tineri interesați de vlogging. AI Vlog Assistant analizează în timp real detalii cheie, astfel încât, la încheierea înregistrării, telefonul poate să producă un clip gata să fie pus pe social media, totul în doar o secundă.

Software

Telefonul vine cu cea mai recentă versiune de Android, versiunea 13. Peste acesta este aplicată interfața MagicOS 7.1, care va fi extrem de similară pentru utilizatorii de Huawei.

Pentru utilizatorii de HONOR, va fi bine primită prezența HONOR Share ce permite partajarea rapidă a fișierelor între dispozitivele HONOR.

O altă funcție interesantă este Magic Text, aceasta permite recunoașterea automată a textului prezent în fotografii, permițând editarea facilă a acestuia. Folosind această funcție, utilizatorul poate iniția apeluri apăsând pe numărul dintr-o fotografie, sau pe o adresă de mail.

Un mic neajuns este existența a mai multor aplicații preinstalate, dar acestea pot fi dezinstalate cu ușurință.

Concluzii

Poze de o calitate excelenta

Telefonul a primit din partea redacției ITChannel cinci stele, fiind cel mai bun telefon testat de noi în luna septembrie 2023. De asemenea, telefonul a primit calificarea Editor’s Choice.

Telefonul este un concurent serios pentru poziția de cel mai bun telefon midrange al anului 2023.