Dell oferă utilizatorilor intensivi ai aplicațiilor vizuale monitorul Ultrasharp U3224KB, care include o rezoluție de 6K, precum și o cameră web, microfon, bară de sunet și hub USB-C. Claritatea imaginilor redate este spectaculoasă și se bazează pe un panou capabil să redea imagini de 6144×3456 pixeli. Proiectanții de la Dell au optat pentru includerea în acest monitor a unui panou IPS Black ce oferă un raport de contrast mai bun decât predecesorii săi. Ca o caracteristică aparte, monitorul include pe partea de deasupra ecranului o bară de sunet și o cameră web 4K. Chiar dacă este o alegere îndrăzneață, ieșită din tipare, această opțiune este ușor de remarcat, însă nu afectează sub nicio formă performanțele audio.

Dimensiunile monitorului impun stabilitate pe spațiul de lucru și, în același timp, o carcasă ergonomică și modernă. Producătorul a ajuns la o soluție optimă ce include un picior cu o placă de sprijin ce nu are un impact major asupra spațiului de pe birou și o carcasă cu construcție solidă din plastic argintiu robust.

În privința funcțiilor și meniurilor, Dell Ultrasharp U3224KB dispune de un port Thunderbolt 4 / USB-C cu DisplayPort Alternate Mode și pune la dispoziție o putere remarcabilă de 140 W, capabilă să asigure alimentarea unui laptop. Acest port acționează și ca un hub care extinde sistemul cu un port USB-C, 4 porturi USB-A și un port Ethernet de 2,5 Gb. Conectivitate video suplimentară este disponibilă prin porturi HDMI 2.1 și Mini-DisplayPort 2.1. Monitorul este dotat cu o cameră web 4K încorporată ce oferă împreună cu microfonul asociat o experiență de clasă în apelurile video. Combinația dintre microfon și bara de sunet, ambele echipate cu o funcție de anulare a ecoului, le permite utilizatorilor să obțină o experiență imersivă în conferințele video fără a avea nevoie de căști.

Ecranul: mai mare, mai special

Dell Ultrasharp U3224KB este promovat de producător ca fiind primul monitor 6K din lume ce folosește un panou de afișare IPS Black. Panoul 6K cu diagonala de 32 inchi redă imagini la rezoluția de 6144×3456 pixeli, ceea ce înseamnă că afișează 223 de pixeli pe inch. Performanța este deosebită, dacă ținem seama că aduce o îmbunătățire cu aproximativ 60% față de un monitor 4K cu aceeași diagonală. Pentru a pune în valoare caracteristicile acestui ecran este necesar să utilizați aplicații recente, capabile să scaleze la rezoluție 6K fără a altera imaginea. În caz contrar, dacă alegeți să afișați imagini din aplicații sau jocuri mai vechi, riscați să fiți dezamăgiți fără ca monitorul să aibă vreo vină.

Creatorii de conținut vor aprecia performanțele monitorului, acesta fiind capabil să le redea editorilor video pe o porțiune a ecranului creațiile video la rezoluție 4K și întreg setul de instrumente ale aplicației de prelucrare în restul ecranului. O situație identică o au fotografii, rezoluția îmbunătățită făcând posibilă editarea fotografiilor mari cu efort minim de mărire și micșorare a imaginii.

În concluzie…

Dell Ultrasharp U3224KB este un monitor excepțional, cu o imagine 6K clară, cameră web și microfon utile și hub USB versatil, dar calitatea generală a imaginii și setul de caracteristici ar putea să nu fie apreciate în acest moment decât de utilizatorii profesioniști. Cu rezoluția sa impresionantă, raportul de contrast și performanța HDR, este o alegere perfectă pentru împătimiții jocurilor. Cu toate caracteristicile sale, Dell Ultrasharp U3224KB primește calificativul maxim din partea redacției și recomandarea „Best Buy”.

Distribuitor: Asbis Romania