Alienware este brandul de gaming al celor de la Dell.  Area 51M este gama cu performanțe de top pe zona de gaming al companiei Dell. Menționăm că laptopul p

rimit la test folosește un procesor Intel din generația a noua, recent apărând ultima generație care include procesoare Intel de geneația a zecea.

Prima impresie

Laptopul vine cu cam tot ce își dorește un gamer. Am rulat jocuri de ultimă generație, la un maxim de rezoluție și resurse solicitate. Am jucat Microsoft Flight Simulator 2020 și Battlefield V, ambele ultra-consumatoare de resurse. Jocurile au rulat la setările maxime ale jocului la rezoluție full HD și nu au fost nici un fel de probleme.

Laptopul este cu “greutate” atât din punct de vedere a performanțelor, cât și fizic (cântărește 3,9 kg). Modelul folosește un procesor de desktop și două încărcătoare. Pentru task-urile  comune puteți folosi doar încărcătorul de 180W, iar pentru gaming este necesar să folosiți și al doilea încărcător de 330W.

Laptopul include următoarele porturi:

  • Două mufe de încărcare
  • Două USB 3 (type-A)
  • Un port USB 3 (type-A) cu facilitatea de a încărca alt dispozitiv
  • Un USB Type-C cu suport Thunderbolt 3
  • Un port proprietar Alienware pentru amplificarea graficii
  • Un HDMI 2.0
  • Un Mini Display Port 1.4
  • Doua mufe jack pentru conectarea căștilor și a unui microfon

Performanțe

Laptopul primit la test are un proces i7 9700K, o placă video de la Nvidia GeForce RTX 2080 (cu 8 GB RAM DDR 6) și memorie de 32 GB RAM dual channel. Stocarea este bazată pe două  SSD-uri, de 512 GB care rulează în RAID-0 și un SSHD de un 1 TB (cu un chip flash de 8 GB).

Performanțele sunt fără îndoială de top, după cum puteți vede în continuare. În 3D Mark Time Spy a obținut 9776 puncte, iar in benchmark-ul facut pentru ray-tracing a obtinut un scor de 6192, ambele aflându-se peste medie.

De asemenea, am făcut si benchmark-ul oferit de către aplicatia de modelare 3D, Blender, noi am făcut același benchmark si pentru procesor si pentru placa video, iar acestea s-au plasat in top 50% din toate benchmark-urile făcute.

Tobii Eye Tracking

Laptopul vine cu tehnologia Tobii Eye Tracking, care o considerăm foarte utilă pentru diverse genuri de jocuri. Practic, această tehnologie vă urmărește privirea printr-o cameră specială și schimbă perspectiva în joc în funcție de unde priviți.

De asemenea, facilitatea este folosită și în zona de stand-by și alte situații: reduce luminozitatea când nu te afli în fața lui, laptopul iese din stand-by când privești logo-ul etc.

Alte funcționalități

Tastatura este luminată în RGB, culorile pot fi setate în aplicația specializată Alienware.  De asemenea, există 8 taste configurabile (patru în stânga tastaturii și patru deasupra tastaturii numerice). Trackpad-ul este și el luminat, iar pe spatele laptopului logoul și zona de răcire este luminată. Toate aceste lucruri dau un design futurist și desprins parcă dintr-o navetă spațială.

Concluzii

Laptopul oferă cel mai înalt nivel de performanță, iar de la noi a primit titlul Best Performance pentru laptopurile testate în primul semestru al anului 2021. De asemenea, laptopul a primit 5 stele la evaluarea ITChannel pe care considerăm că le merită cu prisosință.