Atunci când apar probleme cu laptopurile şi dispozitivele în roaming, într-o reţea wireless extinsă cu peste trei facilităţi de producţie aflate în locaţii diferite, lucrurile încep categoric să se complice. Însă dacă la asta se adaugă nevoia de automatizare a sistemelor şi utilizare a analizei aprofundate de date, situaţia devine cu adevărat complexă.

Este cazul companiei japoneze, Mitsuwa, care operează trei facilităţi de producţie în Thailanda, firma fiind specializată în producţia, asamblarea şi comercializarea de produse şi matrici din plastic şi magneziu. Gama de utilizare a acestor produse este extrem de extinsă, de la aplicaţii electrice la piese pentru maşini şi motociclete precum şi componente din magneziu pentru camere de luat vederi.

Anterior, firma utiliza un sistem de introducere manuală a datelor. În urma deciziei de a implementa cititoare de coduri de bare pentru facilitarea înregistrării şi monitorizării producţiei în fiecare post de lucru, s-a constatat că îmbunătăţirea accesului wireless în toate zonele de producţie devine un element crucial al procesului de actualizare.

Firma a apelat la Allied Telesis, furnizor mondial de produse şi soluţii de networking inteligente, pentru implementarea unei astfel de soluţii complexe.

Aceasta a constat, în esenţă, din componenta Allied Telesis Autonomous Wave Control (AWC), care activează reţele wireless auto-adaptabile şi care analizează automat tiparele de trafic pentru optimizarea reţelei în scop de obţinere performanţe maxime şi reducere a costurilor de operare, şi din implementarea de puncte de acces (AP) hibride, care suportă simultan arhitecturi wireless single-channel şi multi-channel, fapt care asigură un roaming fluid în cadrul reţelei şi maximizarea rezultatelor.

Modul de lucru single-channel al componentei AWC este denumit Channel Blanket (AWC-CB). Acest mod de lucru furnizează roaming fluid pentru clienţi, deoarece întreaga reţea wireless acţionează ca un singur punct de acces virtual, astfel eliminându-se conexiunile ratate sau performanţele slabe în vreme ce utilizatorii se deplasează prin diverse spaţii de lucru. În plus, instrumentul de management şi monitorizare reţea, Allied Telesis Vista Manager™ EX, oferă o vedere de tip tablou unic peste întreaga reţea wireless, fapt care ajută personalul IT al firmei client să maximizeze experienţele de utilizator Wi-Fi, simultan cu reducerea complexităţii şi costurilor infrastructurii.

Noua reţea implementată de ATI incorporează puncte de acces TQ5403 Hybrid 3-radio 802.11ac Wave 2 Wireless AP în interiorul clădirilor şi versiunile întărite ale acestora, TQ5403e, în perimetrele exterioare. Poziţionarea punctelor de acces a fost aleasă după o atentă inspectare a locaţiilor, astfel încât facilităţile de producţie şi sediul central de birouri să beneficieze pe deplin de capacitatea AWC de a se auto-adapta la condiţiile de trafic şi de a optimiza performanţele.

Channel Blanket poate gestiona acum cu uşurinţă volume mari de utilizatori mobili, care văd reţeaua ca pe un singur punct imens de acces în roaming. Alte beneficii pentru beneficiar includ compatibilitatea cu o gamă largă de clienţi wireless, accesul wireless lipsit de interferenţe şi controller-ul Wi-Fi care analizează tiparele de trafic şi reconfigurează automat reţeaua.