Qlik, unul dintre cei mai importanți producători de aplicații personalizate de Business Intelligence (BI), anunță că a fost poziționat de către Gartner în Cadranul Liderilor în raportul „Business Intelligence and Analytics Platforms Magic Quadrant 2014”. Qlik ocupă această poziție pentru al patrulea an consecutiv, convingând realizatorii studiului prin viziunea sa completă și abilitatea de a livra ceea ce promite. Studiile Gartner Magic Quadrant oferă o privire de ansamblu asupra activităților pe care vendorii de pe un anumit segment de piață le realizează, ajutându-i astfel pe utilizatorii finali să se documenteze mai bine despre acele companii cu care intenționează să colaboreze sau ale căror servicii sau produse vor să le achiziționeze. Raportul complet poate fi descărcat de pe http://www.qlik.com/mq2014.

Conform raportului, „până în 2015, companiile care achiziționează BI se vor îndrepta cu predilecție către platforme care sunt ușor de folosit de către utilizatorii obișnuiți și care includ atât abilități puternice de data discovery, cât și caracteristici complexe de IT care permit reutilizarea datelor și un nivel crescut de guvernanță, securitate și scalabilitate.” Raportul mai arată și că, „până în 2015, așteptările diferite pe care utilizatorii le au de la platformele BI și trecerea de la soluții care generau rapoarte la soluții de analiză a datelor vor determina majoritatea vendorilor BI să ofere abilități de data discovery ca o extensie și un avantaj competitiv al ofertelor lor.”

„Este antrenant să fii unul dintre cei care schimbă efectiv industria. Atunci când am debutat în Magic Quadrant, jucătorii cunoscuți de ERP dominau piața. Ca pionieri ai pieței de data discovery, este minunat să vedem că paradigma s-a modificat în mod clar”, a declarat Lars Björk, CEO Qlik. „Suntem încurajați de faptul că tendința generală de reorientare către data discovery se aliniază propriilor planuri, de la achiziția companiei Expressor la lansarea produsului QlikView.Next”.

Pe măsură ce utilizatorii sunt tot mai tentați să participe activ în procesul de analiză a datelor în loc să primească doar rapoarte, Qlik continuă să dezvolte și să inoveze în categoria soluțiilor personalizate de BI. În septembrie 2013, Qlik a anunțat planul său strategic de a revoluționa încă o dată industria BI cu ajutorul unei platforme de ultimă generație menite să creeze o punte între soluțiile de vizualizare sau de tip dashboard și platformele BI complexe care generează rapoarte. QlikView.Next le va oferi utilizatorilor informațiile imediate de care au nevoie, în timp ce specialiștii IT vor putea să administreze mai ușor platforma. Abordarea QlikView Natural Analytics™ pornește de la abilitatea umană naturală de a procesa informații complexe și este un element important pentru ca tot mai mulți utilizatori să poată folosi următoarea generație de soluții BI. Această abordare sprijină modul în care curiozitatea umană caută, filtrează, chestionează și găsește asocieri între date pentru a găsi noi înțelesuri – revelând, astfel, mai ușor noi insight-uri și simplificând procesul de luare a deciziilor.

De-a lungul anilor în care a inovat și a schimbat înfățișarea soluțiilor BI, Qlik și-a păstrat angajamentul de a deveni standardul de facto global al modului în care oamenii obțin noi informații din datele pe care le dețin. Cu ajutorul tehnologiei patentate QlikView, a experienței asociative și a abilităților mobile și de colaborare, utilizatorii pot pune întrebări și pot răspunde unui șir de întrebări, fie singuri, fie în echipe sau grupuri, indiferent de locul din care lucrează. Utilizatorii au libertatea de a explora informația așa cum își doresc, fără să fie îngrădiți de un șir predefinit de întrebări și pot implementa mai ușor proiecte care să își dovedească productivitatea în doar câteva zile sau săptămâni.

În România, platforma QlikView este disponibilă exclusiv prin Plaut Consulting Romania și rețeaua sa de distribuitori autorizați. Plaut Consulting Romania, subsidiara locală a grupului austriac Plaut Consulting, își desfășoară activitatea sub această denumire de la începutul anului 2010, în urma unui proces internațional de schimbare a identității care a urmat fuziunii la nivel internațional cu compania Acctus. Compania oferă atât servicii de consultanță în IT și management, cât și soluții de optimizare a administrării proceselor de business.