Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a anunțat astăzi două noi modele în familia de flagship-uri, Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact. Dispozitivele sunt echipate cu camera foto de ultimă oră Motion Eye™, care surprinde detalii imperceptibile pentru ochiul uman, tehnologie mobilă revoluționară cu scanare 3D, tehnologii de top în materie de afișaj, pentru imagini extraordinare, inclusiv display HDR pentru Xperia XZ1 și oferă o experiență audio premium, cu Audio Hi-Res. Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact combină puterea avansată de procesare cu super-vitezele de descărcare, într-un design premium fără vârstă.

Xperia XZ1

Xperia XZ1 încorporează camera foto de ultimă oră Motion Eye™, proiectată cu ajutorul know-how-ului utilizat pentru aparatele foto ‘α’ și pentru gama de aparate foto Cyber-shot™, produse de Sony, pentru a surprinde viața așa cum nici un alt smartphone nu o face. Senzorul de imagine Exmor™ RS cu memorie atașată revoluționează captarea mișcării și produce imagini de calitate excepțională. Puteți transforma momente de zi cu zi în clipuri senzaționale, înregistrând 960 de cadre pe secundă, clipuri care pot fi redate cu fenomenala funcție video Super slow motion[i]. De asemenea, noua funcție Predictive Capture e cu un pas înainte și începe să stocheze imagini când detectează acțiune sau chiar un simplu zâmbet, înainte de a apăsa declanșatorul. Puteți regăsi un moment pe care credeați că l-ați ratat, într-o selecție de până la patru imagini. Noua funcție Autofocus burst urmărește subiectul în mod inteligent și reglează focalizarea pentru a garanta claritatea imaginilor de acțiune. Experiența camerei foto premium este completă datorită camerei foto frontale de 13 megapixeli, cu senzor de 1/3” și bliț pentru selfie-uri extraordinare, în orice condiții de luminozitate.

Revoluționar în materie de creativitate mobilă, 3D Creator este algoritmul unic și inovator, marca Sony, pentru scanarea rapidă și ușoară a obiectelor 3D, deschizând noi orizonturi de posibilități creatoare. În premieră, puteți scana obiecte în 3D cu smartphone-ul, într-un minut, utilizând cele patru moduri de scanare; scanarea capului, scanarea feței, scanarea alimentelor și scanare a unei forme libere. Fiecare mod are propriile indicații de utilizare și aveți la dispoziție diverse opțiuni cu care vă puteți juca după ce terminați de scanat obiectul. Puteți împărtăși rezultatul cu prietenii pe aplicațiile de socializare, utilizând stickere 3D sau îl puteți încărca în comunitatea 3D Sketchfab, imaginea scanată poate prinde viață dacă o utilizați pentru a crea un avatar pentru opțiunile de efecte AR foto, pe aplicații terțe sau ca fundal viu. Puteți chiar tipări imaginea scanată, cu ajutorul unei imprimante 3D, să o păstrați ca amintire. De asemenea, cu ajutorul butonului „Find more”, în aplicația 3D Creator, aveți acces la multe alte posibilități disponibile pe Google Play și puteți explora ecosistemul 3D, o lume în continuă creștere și evoluție.

Capabilitățile de divertisment fascinant ale Xperia se nasc in valorificarea tehnologiilor Sony unice, iar Xperia XZ1 profită din plin. Grație tehnologiei BRAVIA TV oferite de Sony, Xperia XZ1 vă oferă mai multă culoare și mai mult contrast, redând filmele și serialele preferate în imagini fascinant de realiste, prin încorporarea HDR (High Dynamic Range) în afișajul Full HD de 5,2”. Multe alte tehnologii, printre care afișaj TRILUMINOS™ pentru mobil, X-Reality™ pentru mobil și Dynamic Contrast Enhancer lucrează împreună pentru a afișa pe ecran imagini ca lacrima, detaliate și mai luminoase.

Expertiza audio Sony vă oferă experiența sonoră captivantă a Hi-Resolution Audio, de care se bucură modelul Xperia XZ1 cu care puteți savura fiecare nuanță și detaliu, ca și cum artistul preferat ar fi în aceeași încăpere cu dumneavoastră. Grație tehnologiei Sony DSEE, vă puteți bucura de și mai multă muzică în Hi-Resolution, prin capabilitatea de upscaling. Bucurați-vă de muzica și filmele preferate, cu sau fără căști, folosind difuzoarele stereo S-Force Front Surround, care oferă cu 50% mai multă presiune[ii] decât modelele Xperia anterioare. De asemenea, tehnologia Digital Noise Cancelling (DNC) încorporată reduce zgomotele exterioare cu până la 98%, când experiența este completată cu o pereche de căști DNC.

Fiecare detaliu al modelului Xperia XZ1 este armonizat și încorporat într-un design fără vârstă, executat cu talent de Sony. Exteriorul are suprafețele cursive, design reprezentativ pentru flagship-urile noastre, cu un corp metalic impecabil, fără îmbinări, un aspect discret și o senzație rafinată când îl țineți în mână. Modelul a fost gândit pentru utilizare activă și a fost construit cu o structură solidă, rezistentă la răsucire și îndoire. În aceeași măsură, modelul Xperia XZ1 este rezistent la condiții de mediu, la apă[iii] și praf, iar ecranul este întărit cu Corning® Gorilla® Glass 5 și face față încercărilor de peste zi. Modelul poate fi ușor personalizat grație senzorului integrat de amprentă, care vă recunoaște în mod intuitiv și garantează siguranță unică. Designul premium este disponibil în patru culori noi, fiecare inspirată de lumina naturală și de nuanțele superbe care se perindă în fața ochilor, când sosește dimineața: Moonlit Blue, Venus Pink, Warm Silver și clasicul Black. Noile căști h.ear oferite de Sony (pronunțat precum „hear”) – h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC și h.ear in 2 Wireless – vor fi disponibile și în culori armonizate, care completează pachetul Xperia.

Xperia XZ1 este alimentat de platforma mobilă de ultimă oră Qualcomm® Snapdragon™ 835 cu X16 LTE, gândită să ofere viteze fenomenale de transfer Gigabit LTE (până la 1 Gbps) și performanța de care aveți nevoie pentru a vă bucura de un stil de viață modern, în timp ce lucrați sau vă relaxați. Platforma mobilă Snapdragon 835 este proiectată să suporte o grafică fenomenală, performanță impecabilă și eficiență sporită a bateriei. Perfect pentru jocurile captivante și reactive de pe PlayStation®4, utilizând PS4 Remote Play. De asemenea, transferurile de fișiere sunt mult mai rapide datorită conexiunii USB 3.1, care este de 10 ori mai rapidă decât USB 2.0, cu o viteză de transfer de până la 5Gbps. Modelul XZ1 este încărcat toată ziua, datorită bateriei fiabile cu care este echipat. Totuși, în zilele în care folosiți mai multă energie, funcția Smart Stamina preia controlul și păstrează telefonul încărcat, estimând cât rezistă bateria, în funcție de utilizarea normală a telefonului. Dacă consideră că rămâneți fără baterie, sugerează activarea modului Stamina, care reduce consumul de energie pentru ca bateria să reziste mai mult. Tehnologiile de încărcare cu care este prevăzut modelul, Battery Care[iv] și Qnovo Adaptive Charging, protejează bateria și îi prelungesc durata de viață.

Xperia XZ1 Compact

Astăzi, Sony Mobile a lansat și modelul Xperia XZ1 Compact, ridicând ștacheta în categoria smartphone-urilor compacte. Modelul e bine echipat cu ultimele inovații Sony, inclusiv camera foto Motion Eye™, cu funcția video Super slow motion, 3D Creator, o cameră frontală cu unghi super larg și experiență audio premium, toate acestea într-un model confortabil, cu afișaj de 4,6”.

Captarea mișcării este revoluționată, iar calitatea imaginii este excepțională, grație senzorului de imagine cu memorie atașată cu care este prevăzută camera foto Motion Eye™. Vă bucurați de cele mai noi funcții, inclusiv Predictive Capture, pentru a nu mai rata nimic niciodată, și Autofocus burst, care vă urmărește subiectul în mod inteligent și reglează focalizarea pentru a garanta claritatea imaginilor. În plus, vă bucurați de o cameră frontală de top, cu un câmp vizual de 1200, cu care puteți face selfie-uri mai cuprinzătoare, perfecte pentru grupuri și peisaje superbe, sau puteți trece cu ușurință la un unghi normal de 800, cu un simplu click pe ecran. Selfie-urile dumneavoastră vor străluci chiar și în condiții de lumină scăzută, datorită blițului cu care este prevăzut ecranul.

Sony este celebru pentru inovațiile sale sonore, iar Xperia XZ1 Compact nu se zgârcește în ciuda dimensiunii sale. Modelul este echipat cu cele mai noi tehnologii Sony de îmbunătățire a calității sunetului, tehnologii de tipul Hi-Res Audio, DSEE HX upscaling, LDAC, Digital Noise Cancelling (DNC) și ClearAudio+. De asemenea, Xperia XZ1 Compact este echipat cu noile difuzoare stereo care au cu 50% mai multă presiune a sunetului decât modelele anterioare, motiv pentru care acestea sunt cele mai puternice difuzoare Xperia. Vă puteți bucura de o calitate a sunetului fără precedent, orice aveți chef să ascultați. Gusturile în materie de muzică se pot asorta acum stilul dumneavoastră personal, grație celor mai noi căști h.ear Sony (se pronunță precum „hear”) – h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC și h.ear in 2 Wireless – care vor fi disponibile și în culori armonizate, asortate cu modelul Xperia XZ1 Compact.

XZ1 Compact oferă un smartphone compact premium, pentru toate nevoile dumneavoastră, oriunde vă aflați, aplicând filosofia de design fără compromisuri a Sony: margini superbe și aspect metalic. Nu este doar un model frumos, ci și un model care va ține pasul cu un stil de viață activ, dat fiind faptul că este rezistent la apă iv conform standardelor IP65/IP68, este prevăzut cu antenă de metal în partea superioară și inferioară, pentru conectivitate sporită, și o structură solidă, anti-răsucire și anti-îndoire, din material plastic întărit cu fibră de sticlă și Corning® Gorilla® Glass 5. Modelul este disponibil în patru culori minunate, care se potrivesc stilului dumneavoastră: Black, White Silver, Horizon Blue și Twilight Pink

Mic dar puternic, Xperia XZ1 Compact oferă performanța rapidă de care aveți nevoie pentru o viață plină de atitudine și aventură, grație platformei mobile Qualcomm® Snapdragon™ 835. Modelul se bucură de viteze de descărcare de până la 800Mbps, care vă permit să descărcați un episod în 30 de secunde[v]. Performanța este sporită și de inteligența funcției Smart Cleaner, care detectează în mod automat aplicații neutilizate și șterge fișierele din cache, oferindu-vă cea mai bună și cea mai rapidă performanță posibilă. De asemenea, o serie de funcții inteligente, de tipul Smart Stamina, sunt active pe motorul de învățare Xperia care, împreună cu tehnologiile Battery Care și Qnovo Adaptive Charging, asigură o baterie fiabilă pe toată durata de viață a produsului, care alimentează telefonul toată ziua.

Accesorii

Gama de accesorii de suport disponibilă va include tocurile Style Cover Touch în culorile corespunzătoare modelului Xperia XZ1 și Style Cover Stand în culorile corespunzătoare modelelor Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact. De asemenea, este disponibil încărcătorul rapid UCH12W[vi], care asigură ore întregi de funcționare a bateriei, după doar câteva minute de alimentare. Noile căști SBH24 Stereo Bluetooth®, cu care vă puteți bucura de muzică și puteți vorbi wireless, precum și căștile STH32 Stereo vor fi, de asemenea, disponibile în culori care se asortează perfect cu ambele smartphone-uri. Vă rugăm să contactați operatorii și furnizorii locali, pentru informații cu privire la disponibilitate.

Disponibilitate

Modelele Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact sunt disponibile la nivel global, în luna septembrie 2017; ambele modele se livrează cu Android™ 8.0, Oreo.

Când precomandă modelul Xperia XZ1 sau XZ1 Compact, începând cu data de 18 septembrie, de la partenerii și operatorii selectați, toți clienții primesc gratuit o pereche de căști h.ear on 2 Mini Wireless (WH-H800). Aceste căști atractive, elegante și colorate se bucură de avantajele Xperia XZ1/XZ1 Compact High-res audio, datorită tehnologiei LDAC.

[i] Modelele Xperia XZ1 și XZ1 Compact sunt prevăzute cu un senzor de imagine cu memorie atașată, capabil să capteze imagine video la ralanti, cu o rată de 960 de cadre pe secundă, cu definiție înaltă (720p), utilizând hardware-ul. Verificat de Strategy Analytics’ SpecTRAX Service, în raport cu specificațiile cu privire la senzorii de cameră, publicate pentru peste 11.000 de smartphone-uri. Corect de pe 11.08.2017. Într-o secvență la ralanti (super slow motion), această cameră foto captează 0,184 secunde cu o rată de 960 fps, pentru un playback de 5,9 secunde, de fiecare dată.

[ii] Cu 50% mai multă presiune a sunetului decât dispozitivele Xperia anterioare

[iii] Modelele Xperia XZ1 și XZ1 Compact sunt rezistente la apă, așa că nu vă fie teamă de ploaie sau să curățați telefonul de praf sub jetul robinetului; rețineți, totuși, că toate porturile și capacele atașate trebuie închise bine. Nu scufundați dispozitivul complet în apă; nu expuneți dispozitivul la apa de mare, apa sărată, apa cu clor sau lichide de tipul băuturilor. Abuzul sau utilizarea improprie a dispozitivului va anula garanția. Dispozitivul a fost testat în raport cu standardul Ingress Protection rating IP65/68. Pentru informații suplimentare, vizitați http://www.sonymobile.com/waterresistant. Dispozitivele XZ1 și XZ1 Compact au porturi USB fără capac, pentru conectare și încărcare. Portul USB trebuie să fie complet uscat, înainte de încărcare.

[iv] Funcția Battery Care încarcă telefonul până la 90%, așteaptă, apoi îl încarcă până la 100% chiar înainte de ora dumneavoastră normală de trezire.

[v] Până la 800Mbps, în funcție de disponibilitatea pe piață și rețeaua disponibilă.

[vi] UCH12W disponibil ca accesoriu opțional.