Profesorii de Științe și învățătorii din școlile și liceele din România care au proiectat și desfășurat lecții utilizând instrumente digitale recomandate în cadrul proiectului Inspiring Science Education, sunt invitați să participe la o competiție națională!

Consursul Inspiring Science Education este menit să premieze cele mai bune resurse digitale create de profesori, cu scopul de a promova științele şi de a transforma educația dintr-un domeniu științific într-o activitate atractivă și relevantă pentru elevi.

„Invităm profesorii de științe din România să se alăture acestei ample inițiative europene, ce își propune să îmbunătățească sistemul educațional, prin oferirea unor resurse digitale create de profesori, pentru profesori, și să faciliteze colaborarea între cadrele didactice din cele 15 țări participante”, spune Monica Floreadirector department Proiecte Europene din cadrul SIVECO Romania.

Pentru a se putea înscrie la concurs, profesorii sunt invitați să acceseze site-ul proiectului, http://portal.opendiscoveryspace.eu/event/concurs-national-inspriring-science-education-pentru-profesorii-de-stiinte-si-elevii-lor, și să urmeze instrucțiunile și regulamentul postat. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor în concurs este 24 februarie 2015, ora 24:00.