IBM a anunţat astăzi noi aplicaţii software ce oferă clienţilor o modalitate complexă de a diminua volumul mare de date şi de a mări viteza proceselor de business, uşurând sarcina procesului decizional de a obţine informaţii utile. Aplicând inovaţii create de laboratoarele IBM, noile aplicaţii software accesează, compresează şi analizează în mod constant datele, astfel încât personalul IT poate aborda sarcini cu valoare mai mare precum big data sau business analytics.

În ultimii 4 ani, peste 100 de clienţi, 200 de parteneri de afaceri şi sute de experţi din cadrul Laboratoarelor IBM de Cercetare şi Dezvoltare software au colaborat pentru a dezvolta noi aplicaţii software.

În era big data, organizaţiile doresc să obţină informaţii utile din volumul mare de date pentru a transforma operaţiunile de business şi pentru a rămâne competitivi în sectoarele lor de activitate. Provocarea este agravată de noile aplicaţii avansate ce necesită acces instant la noi tipuri şi la volume mari de date generate de reţele sociale, senzori şi dispozitive mobile, precum şi de creşterea exponenţială a datelor în cadrul aplicaţiilor business

Noile aplicaţii ajută clienţii să găsească răspunsuri de 10 ori mai rapid şi să elibereze spaţiu de stocare

Pentru a ajuta clienţii să rezolve aceste provocări, IBM lansează aplicaţiile DB2 10 şi InfoSphere Warehouse 10 ce pot fi integrate uşor în cadrul sistemelor big data, compresează datele pentru a preveni mărirea capacităţii de stocare, şi partajează informaţiile din trecut, prezent şi viitor pentru a elimina costurile ridicate ale codurilor aplicaţiilor.

În timpul testelor, clienţii au realizat interogări în baze de date de 10 ori mai rapid pentru a accelera procesul decizional, au eliberat cu până la 90% spaţiu de stocare pentru a reduce semnificativ cerinţele de stocare, şi au migrat informaţiile din baze de date Oracle cu costuri ridicate pe aplicaţii IBM DB2 ce prezintă o compatibilitate de 98% în privinţa codurilor. În timpul procesului de migrare, datele nu au trebuit modificate iar personalul nu a necesitat instruire suplimentară. Folosind noile aplicaţii software, clienţii pot:

  • Accesa big data pentru informaţii utile – Integrarea big data şi analiza în timp real a datelor oferă informaţii utile mai rapid din volume mari de date nestructurate, precum informaţiile generate de reţele sociale sau dispozitive mobile. Informaţiile de pe sistemele Hadoop pot fi integrate uşor cu analize în timp real ale datelor nestructurate pentru a permite un proces decizional mai bun şi mai rapid.
  • Accelera procesele de business şi micşora costurile de administrare a datelor – Sistemul de Compresie Adaptivă şi Multi-Temperatură de Administrare a datelor compresează instant datele pentru a uşura procesul de utilizare şi stocare de către aplicaţii. Compresia accelerează şi administrează mai bine fluxul de date, astfel încât pot fi folosite de aplicaţii de analytics. Noile aplicaţii software evaluează în mod automat frecvenţa necesităţii datelor şi le transferă pe sisteme de stocare eficiente din punct de vedere al costurilor în funcţie de cerinţe.
  • Analiza trecutul şi viitorul pentru a îmbunătăţi procesul decizional – Time Travel Query permite acces mai uşor la date în orice moment de timp. De exemplu, o agenţie de turism poate detecta automat neconcordanţele între itinerarii, precum rezervarea unei camere de hotel in Roma pentru opt zile, în timp ce o maşină este închiriată în New York pentru trei dintre aceste zile. În trecut, administratorii bazelor de date şi dezvoltatorii de aplicaţii erau nevoiţi să scrie coduri complexe pentru a identifica această relaţie.

„Volumele de date în continuă creştere îngreunează accesul clienţilor la date în momentul în care sunt necesare pentru a rămâne competitivi”, a precizat Arvind Krishna, Manager General, IBM Information Management. „IBM deţine tehnologii avansate de baze de date şi sisteme de stocare astfel încât procesul de administrare a datelor poate fi automatizat iar informaţiile pot fi partajate mai uşor decât în trecut, iar factorii de decizie şi personalul IT se pot concentra asupra dezvoltării organizaţiei!”

Coca-Cola Bottling Company reinvesteşte economiile de costuri implementând DB2

Cea mai mare companie independentă de îmbuteliere a produselor Coca Cola din Statele Unite foloseşte IBM DB2 10 pentru a accelera performanţele şi pentru a reduce costurile software şi hardware.

„Coca Cola Bottling Company a economisit peste 1 milion de dolari în ultimii patru ani prin reducerea costurilor de licenţiere, mentenanţă şi de stocare prin migrarea de la baze de date Oracle la produse IBM”, a precizat Tom DeJuneas, IT team manager. „Am reinvestit aceste economii în alte proiecte de business, înregistrând aceleaşi costuri pentru operaţiuni. De aceea, nu trebuie să creştem preţurile produselor oferite clienţilor, ce ne permite să menţinem volumele de vânzări şi cotele de piaţă”.

Adoptarea DB2 10 îmbunătăţeşte performanţele şi accelerează procesele de business. Coca-Cola Bottling Company a înregistrat o scădere semnificativă a timpului de procesare a interogărilor. Astfel, se îmbunătăţesc procesele de Aprovizionare, înregistrându-se creşteri ale timpului mediu de răspuns ale activităţilor SAP de la 30 la 60%, ceea ce accelerează procesul de livrare a produselor.

Clienţii implementează IBM Software pentru noi activităţi

„Clienţii din sectorul bancar necesită acces instant la conturi, atât în mediul online cât şi prin intermediul dispozitivelor mobile. Noile aplicaţii IBM destinate bazelor de date ne permit să rezolvăm aceste cerinţe şi ajută la predicţia şi rezolvarea blocării reţelelor astfel încât să nu existe întreruperi în furnizarea serviciilor”, a precizat Lefentse Sennelo, DB2 database specialist, ABSA Bank, membru Barclays Group. „Caracteristicile de disponibilitate şi de recuperare în caz de dezastre ajută la furnizarea celor mai bune experienţe clienţilor noştri”.

„Noile aplicaţii IBM destinate bazelor de date permit Mindray să compreseze datele existente în aplicaţiile SAP cu aproximativ 77%, ceea ce înseamnă că utilizăm mai puţine resurse financiare şi de timp pentru administrarea şi stocarea datelor”, a precizat Eric Xu, DB2 database administrator, Mindray Medical International Limited. „Această nouă caracteristică este automată şi nu trebuie să întrerupem funcţionarea sistemelor, eliberând resurse”.

„În calitate de una dintre primele 15 companii din China, Jianlong Steel doreşte să controleze costurile şi să îmbunătăţească performanţele, menţinând volumul de 6,5 milioane de tone de oţel procesat în fiecare an”, a precizat Feng Wang, database administrator, Jianlong Steel. „Am testat aplicaţiile IBM şi am înregistrat performanţe crescute şi reduceri ale costurilor datorită noilor caracteristici de compresie adaptivă şi administrare a activităţilor. Considerăm că noile aplicaţii destinate bazelor de date se vor dovedi foarte valoroase pentru compania noastră”.

Clienţii certificaţi pot beneficia de opţiunile de finanţare cu dobândă 0 pentru 12 luni pentru noile aplicaţii şi licenţe IBM destinate bazelor de date. Dobânzi competitive sunt disponibile pentru termene de plată de 24 şi 36 de luni. Printre beneficiile oferite clienţilor se numără randamentul investiţiilor, economii financiare pentru alte investiţii strategice şi rate lunare fixe şi predictibile.