Aleph Alpha, un start-up german care lucrează pentru a face din Europa un jucător important în domeniul inteligenței artificiale, a implementat sistemele HPE Apollo 6500 Gen10 Plus și serverele ProLiant DL385, alimentate de procesoarele AMD EPYC™, pentru a crea modele de inteligență artificială (AI) care reflectă diversitatea lingvistică a Europei.

Inteligența artificială (AI) promite vine în sprijinul oamenilor, iar Europa recunoaște că trebuie să își creeze propriile modele de inteligență artificială pentru a reflecta diversitatea lingvistică a continentului. În acest scop, Aleph Alpha conduce răspunsul Europei prin dezvoltarea unor modele de procesare a limbajului natural în limbile engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă.

Limbajul joacă un rol crucial în IA, deoarece permite comunicarea și interacțiunea dintre oameni și mașini, facilitând dezvoltarea modelelor de procesare a limbajului natural (NLP) care pot înțelege, interpreta și genera limbajul uman. În acest scop, modelele multilingve de IA sunt esențiale pentru a aborda diversitatea lingvistică, pentru a promova incluziunea și pentru a permite accesibilitatea globală la tehnologiile de IA, extinzând astfel raza de acțiune și impactul IA asupra umanității.

Cel mai recent model al Aleph Alpha, Luminous, poate procesa, analiza și genera diverse texte fără o pregătire specifică a utilizatorului, utilizând peste 200 de miliarde de parametri. Luminous este disponibil ca AI-as-a-service, accesibil mai multor utilizatori printr-o interfață interactivă.

Utilizând tehnologia HPE pentru a sprijini dezvoltarea modelului NLP, Aleph Alpha a construit un centru de date puternic și inteligent, care dispune de servere HPE ProLiant DL385 cu procesoare AMD EPYC, cel mai performant CPU pentru servere x86 din lume. Centrul de date poate gestiona sarcini de lucru uriașe de calcul de înaltă performanță și oferă o izolare a sarcinilor de lucru pentru diferite proiecte și utilizatori.

Subliniind modul în care AMD a sprijinit compania în dezvoltarea modelelor sale inovatoare, Lutz Kirchner, CIO/CTO, Alpha Layer GTS GmbH, a declarat: „Avem un centru de date de 200 mp cu performanțele unui centru de 2.000 mp. HPE și AMD au adus performanțe remarcabile și ne-au făcut mult mai competitivi.”

Vă rugăm să accesați studiul de caz aici.