Girls Who Code Celebration Day este prima conferință românească, în onoarea Anitei Borg și a femeilor pasionate de programare, care va avea loc pe 24 ianuarie la Impact HUB Bucharest. Înscrierile se pot face până pe 22 ianuarie la această adresă web: http://bit.ly/gwc-celebrationday. Anita Borg Birthday Celebration este o inițiativă începută de către bursierele Google Anita Borg, iar evenimentul Girls Who Code Celebration Day este organizat de Girls Who Code Romania, Girls In Tech Romania și Tech Lounge.

Evenimentul de celebrare a femeilor pasionate de programare va începe cu o conferință în cadrul căreia programatoare de la companii precum Google, Gameloft sau Luxoft vor vorbi despre experiența lor profesională și despre proiectele interesante la care au contribuit de-a lungul carierei lor. Conferința va fi urmată de o sesiune de socializare la un pahar de vin oferit de Domeniile Sâmburești, fotografii amintire de la Cabina Foto – Cutia cu Poze și show de improvizație cu Trupa Obligó în KAFKA Pub.

În amintirea Anitei Borg, recipientele burselor “Google Anita Borg Memorial Scholarship” organizează la nivel mondial peste 100 de evenimente în preajma zilei de 17 ianuarie, data ei de naștere. Girls Who Code România împreună cu Girls in Tech România și Tech Lounge se alătură acestei inițiative și organizează în București conferința “Girls Who Code Celebration Day”, cu suportul câtorva companii locale și internaționale: Google (Benefactor Sponsor), Luxoft (Plus Sponsor), Gameloft (Plus Sponsor), Impact HUB Bucharest (Location Sponsor), Domeniile Sâmburești (Drinks Sponsor), Cabina Foto – Cutia cu Poze (Photo Booth Sponsor), KAFKA (After-party Sponsor).

DR. ANITA BORG

Conferința Girls Who Code Celebration Day este dedicată Anitei Borg, o programatoare talentată care, în 1981, a adus o contribuție importantă la dezvoltarea unui sistem de operare bazat pe Unix tolerant la defecte. Anita Borg a propus inițiativa “50/50 by 2020” prin care se propune ca, până în 2020, jumătate din absolvenții de calculatoare să fie femei. În prezent, procentul absolventelor de calculatoare este încă departe de 50%. Cele mai importante inițiative ale Anitei Borg, de încurajare a femeilor programatoare, au fost: înființarea comunității Systers, a Institutului Anita Borg pentru Femei și Tehnologie și a conferinței Grace Hopper Celebration of Women in Computing. Anita Borg a murit în 2003, în urma unei tumori cerebrale.