Prestigio anunță lansarea noilor sale baterii externe: primele din Europa care utilizează grafenul, unul dintre cele mai promițătoare materiale din electronica modernă. Bateriile externe robuste, din seria Graphene PD, permit o încărcare wireless, rapidă. Tehnologia pe bază de grafen protejează dispozitivele împotriva supraîncălzirii și extinde durata de viață de trei ori, în comparație cu bateriile externe clasice. Ambele modele din serie, Graphene PD 10.000 mAh și Graphene PD Pro 20.000 mAh, sunt fabricate din metal premium și sticlă securizată și sunt dotate cu huse elegante din piele naturală.

Bateriile externe Prestigio sunt unice prin faptul că sunt pe bază de grafen, un material care are conductivitate termică și mobilitate electronică extraordinare și este și sigur pentru mediu. Acest lucru înseamnă că dispozitivele pot rezista la temperaturi ridicate și se pot conecta la tensiuni mai mari (prin urmare, se încarcă de câteva ori mai repede decât alte baterii). Mai precis, modelul Graphene PD 10.000 mAh necesită doar 50 de minute pentru a trece de la 0% la 100% (folosind încărcătorul de 60 de wați furnizat), în timp ce modelul Graphene PD Pro 20.000 mAh se încarcă în 100 de minute. Astfel, nu mai este necesară o noapte întreagă pentru a încărca bateria complet.

Ambele modele au porturi de tip C și USB 3.0, care permit încărcarea simultană a mai multor dispozitive – tablete, smartphone-uri, căști, boxe portabile și multe altele. În plus față de viteza de încărcare foarte mare, utilizatorii seriei vor beneficia și de încărcare wireless cu o capacitate de 10 wați și compatibilitate universală cu orice dispozitiv Qi.

Bateriile externe pe bază de grafen au, de asemenea, un sistem de încărcare sigură, pe mai multe niveluri, care este conform cu toate standardele internaționale.

Noile modele Graphene PD utilizează cele mai bune materiale premium: metal și sticlă securizată. Acesta este genul de produs care îl atrage pe utilizator nu doar cu specificațiile sale tehnice, ci și cu design-ul său elegant. Exteriorul este gândit cu grijă și include un afișaj cu informații despre nivelul actual de încărcare și durata de viață rămasă a bateriei. Ca bonus, dar și protecție suplimentară, dispozitivele vin cu o carcasă elegantă din piele naturală.

Bateriile sunt disponibile in două variante: Graphene PD 10.000 mAh și Graphene PD Pro 20.000 mAh și sunt distribuite de ASBIS Romania, iar acestea se pot găsi în eMAG, Flanco și alte magazine de specialitate.