Astăzi, IBM România anunţă disponibilitatea unui portal online pentru IBM SmartCloud Enterprise. Portalul oferă acces rapid la serverele virtuale şi aplicaţiile IBM, prin acestea ajutând companiile să reducă costurile şi să îmbunătăţească flexibilitatea proceselor IT. România este printre primele ţări din Europa Centrală unde IBM a lansat un astfel de portal online.

IBM SmartCloud Enterprise este o soluţie de cloud computing de tipul IaaS (Infrastructură ca Serviciu). Soluţia este un informaţional “self-service” care oferă utilizatorilor înregistraţi acces la servere virtuale care rulează pe diferite sisteme de operare şi le permite acestora să instaleze software utilitar opţional, instrumente de programare şi o infrastructură de procesare  de mare capacitate. Serverele închiriate sunt dedicate clientului care le poate modifica şi utiliza cum doreşte. Clientul plăteşte numai durata de utilizare a serverului şi a altor resurse din cloud pe care le utilizează.

“IBM SmartCloud Enterprise permite companiilor să facă faţă cu brio provocărilor diverse din mediul de afaceri, oferindu-le acces facil la aplicaţii şi tehnică de calcul în funcţie de necesităţi. Soluţia este destinată în primul rând întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi pentru cele care consideră că flexibilitatea este un factor important care ajută la îmbunătăţirea competitivităţii acestora”, a declarat Viorel Delinschi, Managed Services Leader pentru Europa de Sud-Est.

IBM SmartCloud Enterprise permite utilizatorilor săi să îşi reducă costurile prin posibilitatea de adaptare a resurselor disponibile şi a capacităţilor de calcul pentru nevoile cele mai des întâlnite. De exemplu, la testarea mai riguroasă a unei aplicaţii, utilizatorul poate închiria temporar capacitatea de calcul şi servicii software necesare. Consolidarea resurselor de cloud reduc inclusiv costurile de operare, deoarece companiile conectate în mediul cloud nu vor mai avea nevoie de păstrarea, actualizarea şi întreţinerea licenţelor hardware şi software. Portalul SmartCloud Enterprise dispune de un calculator care permite unui potenţial client să estimeze costul unei infrastructuri virtualizate şi să-l compare cu costul unei infrastructuri fizice.

Pe lângă sistemele de operare standard şi platforma de servere virtuale pentru clienţi, această soluţie permite utilizatorilor săi să instaleze aplicaţii suplimentare, precum şi utilizarea pachetelor software oferite de IBM. Acestea includ sisteme de operare precum Linux (Red Hat sau Novell SUSE) şi Microsoft Windows Server. Pachetele de software includ produse IBM (Cognos, Lotus, InfoSphere, DB2, Tivoli, WebSphere, etc.). Cu toate acestea, utilizatorii pot procesa imaginile software şi datele in cadrul infrastructurii închiriate.

IBM SmartCloud Enterprise este o soluţie sigură deoarece fiecare utilizator este supus autentificării în momentul înregistrării. Doar companiile pot utiliza serviciul, iar administratori profesionişti protejează serverele de conţinutul nedorit. În plus, soluţiile de verificare şi autentificare a utilizatorului au fost implementate pentru a preveni pierderea şi coruperea datelor în timpul transmiterii şi stocării acestora, precum şi pentru a preveni atacurile, deteriorarea şi abuzurile. Infrastructura fizică se află în mai multe centre IBM de prelucrare a datelor.  Utilizatorii pot alege unul dintre cele şase centre existente la nivel global.

Pentru informaţii suplimentare şi pentru acces la portalul IBM SmartCloud, vă rugăm accesaţi: www.ibm.com/services/ro/ro/cloud-enterprise.