POLYCOM, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de comunicații și colaborare video, a anunțat recent dezvoltarea portofoliului cu noi soluții dedicate sistemelor de videoconferință și colaborare, prin care experința și calitatea întâlnirilor virtuale vor atinge un nivel fără precedent.

Soluțiile recent lansate aduc un set important de schimbări: o experiență captivantă de teleprezență și o cameră video cu posibilități avansate de producție video.

Polycom Immersive Studio Flex este o formulă avansată a soluțiilor anterioare de teleprezență, care poate fi customizată la spațiile și bugetele fixe de care dispune o companie. Soluția Polycom oferă funcționalitati similare cu cele ale celor mai populare soluții business de videoconferință la numai o treime din prețul acestora. Soluția se integreaza cu un perete video de 6 metri, având o capacitate de trei ecrane 4K UltraHD.

Față de Immersive Studio, varianta Flex vine cu o serie de caracteristici suplimentare: camere video montate central pentru un contact vizual îmbunătățit, posibilitatea de a fi corect si complet vizibil, chiar și atunci când vorbitorul stă în picioare, ecrane mai largi de 84 inci pentru o imagine mai clară, capacitatea de a cuprinde pana la 9 partcipanți într-un singur rând sau 21 de participanți pe două rânduri. Soluția a fost gândită cu un maxim de simplitate pentru utilizatori, așa încât costurile de instalare și întreținere sunt minime.


Polycom EagleEye Director II
este o cameră video care, în combinație cu  Polycom Group Series livrează o calitate a imaginii rivalizând cu cea a producțiilor video profesionale. Aceasta cameră nu necesită ajustări manuale, știe să facă zoom automat și activează speakerul de la 10 metri distanță, în mai puțin de 3 secunde, calibrându-se excelent atunci când dialogul include mai multe persoane. EagleEye Director II poate indentifica automat persoanele implicate în videoconferință și redă cu fidelitate expresiile faciale și limbajul non-verbal care contribuie la o experiență totală a comunicării. Când intervine un nou vorbitor, sistemul face cu subtilitate tranziția către acesta, trecând vorbitorul în prim-plan, iar experiența video fiind similară cu cea a producțiilor TV.

 

În combinație cu Polycom® RealPresence Clariti™, EagleEye Director II oferă un set complet de informații analitice: numărul participanților (la începutul, din timpul și la finalul fiecărei întâlniri), date statistice privind gradul de utilizare a sălilor de conferințe – date extrem de utile pentru echipa de management și cea IT.

Cu ajutorul sistemelor de videoconferinţă de ultimă generatie, Polycom contribuie la îmbunătăţirea calităţii gradului de colaborare, facilitând o experiență interactivă completă, astfel încât companiile să-și poată eficientiza activitatea și spori productivitatea”, declară Dan Rotaru, Brand Manager Polycom în cadrul Veracomp.

Immersive Studio Flex și EagleEye Director II vor fi disponibile și în România începând cu luna aprilie a acestui an, prin intermediul Veracomp, distribuitor autorizat Polycom. Veracomp își propune să susțina mediul de business din România prin noile soluții Polycom, organizând sesiuni permanente de training și demonstrații de tehnologie în show-room-ul său dedicat.