SMS-ul a devenit o alternativă rapidă şi simplă de plată, adoptată de tot mai mulţi români pentru achiziţionarea de diverse bunuri şi servicii. În aceste condiţii, tranzacţiile procesate în primul semestru al acestui an de către NETOPIA mobilPay, lider local în domeniul microplăţilor cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card, au crescut cu aproximativ 65%, până la peste 300.000.

 

“Dacă în primul semestru din 2012 am înregistrat mai mult de 183.000 de tranzacţii prin SMS, în prima parte a anului curent am obţinut un avans de 65%, până la circa 301.000 de plăţi. De asemenea, pe tot parcursul anului trecut am procesat 400.000 de tranzacții prin SMS (fără plățile de sub 1 euro)”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA mobilPay.

 

Compania românească, promotor al celor mai noi tehnologii în domeniul plăţilor mobile, a avut o evoluţie notabilă în ceea ce priveşte numărul de tranzacţii realizate în primul semestru din 2013, datorită creşterii numărului de comercianţi care oferă această metodă de plată şi al diversificării serviciilor pentru care românii pot plăti prin SMS.

 

“Practic, prin SMS se pot plăti abonamente de internet, acces la săli de fitness, flori, jocuri pe calculator sau servicii de asigurări. În plus, faptul că metoda de plată în sine este una extrem de uşoară, sigură şi flexibilă, atrage din ce în ce mai mulţi adepţi”, a adăugat reprezentantul NETOPIA mobilPay.

 

Sectoarele cu cele mai mari creșteri la numărul de tranzacții prin SMS în prima parte a anului au fost pe categoriile deja clasice – asigurări, produse fizice (accesorii PC, flori, cosmetice etc.) -, iar reprezentanţii companiei apreciază că, în perioada urmatoare, domeniul serviciilor va cunoaşte cea mai mare creştere din punct de vedere al încasărilor prin SMS-uri.

 

Liderul pieţei de microplăţi cu telefonul mobil a fost pe plus în primul semestru din 2013 şi din punct de vedere al valorii plăților procesate, crescând cu aproape 28%, la suma de 1,66 milioane de euro.