Libra Internet Bank, unul dintre cei mai inovativi furnizori de servicii bancare din România, a anunţat astăzi că va înlocui sistemele utilizate pâna în prezent în infrastructura de producţie a aplicaţiilor IT ale băncii, cu sisteme de top furnizate de IBM, cu scopul de a mări performanţa şi eficienţa serviciilor bancare.

 

Libra Internet Bank se află într-o etapă de modernizări ale mai multor componente tehnologice, inclusiv prin crearea unui mediu nou, cu eficienţă sporită, care să raspundă strategiei sale de „bancă a Internetului”, pentru a putea oferi o calitate optimă a serviciilor către clienţi. De asemenea, Libra Internet Bank a decis să transfere sistemele într-o infrastructură nouă, scalabilă şi virtuală, care oferă resurse hardware extinse pentru noile module şi facilităţi operaţionale şi asigură viteză mai mare în procesarea datelor. Noua infrastructură va răspunde principalei necesităţi a băncii: separarea mediului de dezvoltare, de infrastructura de producţie. Totodată, prin utilizarea sistemelor IBM va fi dezvoltată infrastructura de recuperare a datelor în situaţii neprevăzute – parte importantă în managementul continuităţii afacerii la Libra Internet Bank.

 

„Furnizorii de servicii bancare au nevoie de soluţii inteligente pentru a transforma şi accelera procesele bancare. Sistemele Big Data analitycs au un rol cheie în sprijinirea organizaţiilor pentru îmbunătăţirea eficienţei, creşterea productivităţii, oferind acces extins şi rapid la perspectivele de business, ce transformă fundamental modul în care organizaţiile interacţionează şi oferă suport clienţilor lor”, a declarat Valeriu Nistor, Country Director, IBM România. „IBM Flex System răspunde optim unor astfel de cerinţe client”.

 

Ca urmare a semnării acestui contract, Libra Internet Bank va putea utiliza IBM Flex System proiectat pentru virtualizare, cu un nivel ridicat de RAS (Remote Access Service) şi un plan clar pentru următorii ani. Aceste facilităţi şi capabilităţi răspund necesităţilor instituţiei – o infrastructură bancară nouă, scalabilă, uşor de întreţinut şi mult mai eficientă în ceea ce priveşte performanţa, sistemele de răcire a elementelor hardware şi consumul energetic. Configuraţia Flex System va spori eficienţa reţelei şi a sistemelor de stocare cu 40%. Utilizând noua soluţie, Libra Internet Bank a separat mediul de producţie a soluţiilor bancare şi poate utiliza echipamentul furnizat de IBM pentru a reconfigura infrastructura de dezvoltare şi de recuperare a datelor în situaţii neprevăzute.

 

”O bancă orientată spre servicii şi aplicaţii online, cum este Libra Internet Bank, are o nevoie permanentă de optimizare a infrastructurii IT, care să ţină pasul cu evoluţia tehnologiilor de pe piaţă, să ne permită spaţiu amplu de stocare, supleţe în funcţionarea sistemelor, dar şi un grad optim de siguranţă şi conformitate cu cerinţele bancare specifice. E un proces complex, în care ne bucurăm să putem conta pe un partener cu atât de multă experienţă cum este IBM. Suportul acordat de partenerul IBM, Cybernet şi IBM Innovation Center alături de întreaga echipă de specialişti IBM au dus la succesul acestui proiect”, a declarat Florin Barbu, Directorul Diviziei IT, Libra Internet Bank.

 

IBM Flex System va ajuta Libra Internet Bank să crească performanţa volumului de lucru, să reducă suprafaţa ocupată de servere, precum şi consumul energetic. Administrarea centralizată a sistemelor va simplifica sarcinile administratorului şi îi va permite să gestioneze toate mediile, fără a creşte volumul de lucru. Se estimează că facilităţile şi capabilităţile noii soluţii vor reduce costurile operaţionale cu circa 30%, vor permite upgrade-uri viitoare şi o creştere a afacerii.

 

Libra Internet Bank va utiliza IBM Flex System Enterprise Chassis cu două Module Chassis Management, IBM System Fabric CN4093 10Gb Converged Scalable Switches şi IBM Flex System x220 Compute Nodes cu VMware vSphere 5 Enterprise.

 

Soluţia IBM va permite Libra Internet Bank să extindă portofoliul de clienţi, să optimizeze  calitatea serviciilor bancare oferite şi să furnizeze facilităţi noi potrivite nevoilor clienţilor. Implementarea acestei soluţii şi a infrastructurii de recuperare a datelor în situaţii neprevăzute, va oferi Libra Internet Bank un nivel sporit de disponibilitate a serverelor, element cheie pentru sistemele bancare.