Interesul românilor pentru telefoanele mobile cu funcția Dual-SIM este din ce în ce mai crescut, întrucât majoritatea utilizatorilor de telefonie mobilă folosesc mai multe rețele și preferă să aibă acces la mai multe numere de pe un singur dispozitiv, sunt de părere exploratorii The PhoneGeeks ai EuroGsm. În funcție de complexitatea specificațiilor tehnice, prețurile telefoanelor Dual-SIM în reţeaua EuroGsm variază între 80,9 lei și 1.763,9 lei.

„Încă de la apariție, telefoanele Dual-SIM s-au bucurat de succes, în special în rândul persoanelor care aveau mai multe numere de telefon, în diferite rețele mobile. Piața din România a fost invadată mai întâi de replici ale mărcilor de top transformate in modele Dual-SIM, iar ulterior brandurile mari au redus prețurile și au început să varieze gama de produse din această categorie”, a declarat Emil Pușcaș – The Phone Geeks.

Principalele avantaje ale utilizării unui telefon cu funcția Dual-SIM sunt mobilitatea și comoditatea, întrucât utilizatorii nu mai sunt nevoiți să transporte mai multe telefoane în buzunar. În plus, ei pot folosi serviciile a două rețele de telefonie mobilă de pe același dispozitiv, ceea ce reprezintă un avantaj și din punct de vedere financiar. Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj este reprezentat de baterie, care odată epuizată, restricționează accesul la ambele numere.

„Telefoanele Dual-SIM se bucură de un grad mare de popularitate în rândul utilizatorilor din România datorită faptului că majoritatea persoanelor ajung să aibă două telefoane – cel personal și cel pentru serviciu, iar un telefon Dual-SIM elimină necesitatea purtării a două telefoane în buzunar sau în geantă”, este de părere Radu Boancă – The Phone Geeks.

Cel mai scump telefon Dual-SIM din oferta companiei EuroGsm este smartphone-ul HTC Desire 600, la preţul de 1.763,90 lei, iar cel mai puțin costisitor este telefonul Samsung E1202, la preţul de 80,90 lei, ambele fiind disponibile fără abonament. Modelul CAT B15 Dual SIM este recomandat de cei de la The Phone Geeks celor care au nevoie de un telefon rezistent la șocuri, apă și praf, dar care vor totodată să se bucure de performanțele unui smartphone cu funcția dual SIM.

Pentru doamnele și domnișoarele care doresc un telefon Dual-SIM din clasa Fashion, Samsung Galaxy S S7562 Dual SIM white la fleur este o alegere potrivită, fiind disponibil în rețeaua EuroGsm la prețul de 799,9 lei.

Prețurile telefoanelor dual SIM scad, pe măsură ce popularitatea lor crește

Se estimează că numărul utilizatorilor de smartphone-uri dual SIM va crește odată cu creșterea numărului de modele noi apărute pe piață, iar această evoluție este deja vizibilă.

„Interesul pentru telefoanele Dual-SIM este într-o creștere continuă, pentru că piața a ajuns la un anumit nivel de saturație în ceea ce privește telefonia mobilă. O mare parte din utilizatori au cel puțin două telefoane, iar acest tip de telefon reprezintă soluția ideală la problema folosirii a două terminale în permanență”, apreciază Adi Coman – The PhoneGeeks.