PGL, divizia de sport electronic a ComputerGames.ro, împlinește în 2015, 13 ani de activitate susținută în organizarea evenimentelor naționale și internaționale de eSport.

Cu acest prilej, PGL organizează un concurs cu premii pentru jurnaliști și bloggeri cu tema „Ce înseamnă DreamHack pentru scena sportului electronic din România”. Cele mai interesante materiale jurnalistice vor fi premiate cu 3 scaune de gaming DXRacer, ediția creată pentru Fnatic. Pot participa jurnaliști din presa scrisă, audiovizuală și online, jurnaliști independenți (freelanceri), precum și bloggeri care au publicat/difuzat materiale jurnalistice în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 august 2015.

Materialele vor fi trimise la adresa adriana.nica@computergames.ro, până la 1 septembrie 2015. Participanții trebuie să dețină toate drepturile de autor asupra materialului și trebuie să fie de acord cu publicarea lui pe www.pgl.ro, cu precizarea sursei și a autorului.

PGL va premia cel mai bun articol/interviu/reportaj pentru următoarele tipuri de presă: presă scrisă/online, TV/video și radio. Materialele vor fi evaluate de echipa PGL, formată din editori, redactori, broadcast managers și foști jucători profesioniști de sport electronic. Juriul va fi condus de Silviu Stroie, președintele PGL și vicepreședintele International eSports Federation (IeSF).

Cunoscut în întreaga lume pentru cele cinci ediții DreamHack Bucharest, la care se adaugă turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, ESWC și KODE5, PGL a reușit în 2015, când a împlinit 13 ani, să mai adauge câteva premiere. Cea mai recentă este organizarea calificărilor The International 5, cel mai mare turneu de Dota 2 din lume, cu premii de peste 13 milioane de dolari, valoare în creștere, prin donațiile fanilor. Timp de 8 zile, în studourile PGL de la București, s-au aflat peste 30 de comentatori, analiști, observatori și jucători profesioniști din toate colțurile lumii, care au comentat în regim non-stop peste 100 de meciuri de Dota2.

Tot în acest an, PGL a organizat primul său turneu internațional de CS:GO, cu premii totale de 110.000 de dolari, având finala pe scena DreamHack Bucharest 2015. Scaunele DXRacer, ediția Fnatic, au fost concepute pentru a preveni problemele de sănătate cauzate de expunerea în poziţii incorecte a spatelui. Construcția scaunelor ajută la menținerea unei poziții a spatelui în unghi de 90 de grade, conformă cu recomandările medicilor. În plus, scaunul DXRacer, ediția Fnatic, permite reglarea spătarului până la 180 de grade, o poziție orizontală perfectă pentru un pui de somn. Mânerele scaunului sunt și ele ajustabile, astfel încât indiferent de înălțime sau constituție, proprietarul va beneficia de un nivel optim de confort când se joacă sau lucrează la calculator. Mai mult, scaunele Dxracer, ediția Fnatic, pot fi mutate cu ușurință și sunt perfect stabile, îmbinând flexibilitatea cu siguranța.