HP prezintă software-ul HP Application Performance Management (APM), dedicat companiilor care vor să-și îmbunătățească rezultatele de business și  viteza de răspuns către clienți.

Vodafone Irlanda — principalul furnizor de servicii complete de telecomunicații din Irlanda — și J9 Technologies, partenerul de distribuție al HP, utilizează module software HP APM pentru a monitoriza proactiv performanța propriilor oferte de infrastructură IT sau a aplicațiilor de tip cloud sau mobile.

De asemenea, HP a anunțat faptul că se află în poziție de lider, conform raportului “Solution Guide: Application Performance Management”, publicat recent de compania independentă de cercetare și analiză Ovum, și că a acumulat unul dintre cele mai mari punctaje conform Ovum APM Rainbow Map.(1) Ca factori care au determinat plasarea HP APM pe o poziție de top, Ovum a numit capacitățile acestuia privind testarea și optimizarea performanței aplicațiilor, precum și factorii predictivi de analiză folosiți.

“În acest moment, APM se află într-o fază de creștere, ca rezultat al tranziției către noile tehnologii, expansiunii internetului, mediului mobil, mediului cloud și a virtualizării,” a spus Michael Azoff, Analist Principal, Software, IT Solutions, Ovum. „HP are o istorie îndelungată în ceea ce privește domeniul administrării de servicii de business, iar APM este o ofertă importantă din portofoliul său. HP are capacitatea și oportunitatea de a aborda aceste tendințe, precum și de a livra una dintre soluțiile de vârf de pe piață.”

Vodafone Irlanda se bazează pe IT pentru a livra servicii de business esențiale — de la planificarea executivă la suportul pentru clienții  — către mai mult de 2,35 milioane de abonați de telefonie mobilă și fixă. Până de curând, organizarea IT a companiei cuprindea o varietate de instrumente și procese, o mare parte a timpului fiind alocată administrării infrastructurii, în loc să dezvolte servicii noi de business care să imbunătățească experiența clientului.

Vodafone Irlanda a ales modulele software HP APM pentru a monotoriza performanța aplicațiilor în medii tradiționale, mobile, virtuale și cloud. După 18 luni de la implementare, compania:

  • A obținut un randament al investițiilor de 300%
    • A obținut economii anuale de 769,237 USD, inclusiv renunțarea la instrumentele terțe de monitorizare a serviciilor
    • A crescut gradul de satisfacție a clienților cu 65%
    • A îmbunătățit calitatea serviciilor din portofoliu cu 125%

“Grupul nostru de Operațiuni IT era cândva perceput ca fiind introspectiv, reactiv și concentrat pe tehnologie,” a spus Shane Gaffney, șeful departamentului de Operațiuni IT din cadrul Vodafone Irlanda. “HP APM a facilitat transformarea organizării noastre IT și ne-a permis să facem trecerea de la simpla mentenanță la a administra în mod proactiv performanța aplicațiilor.”

Serviciile companiei J9 Technologies includ dezvoltarea de aplicații, implementarea, găzduirea aplicațiilor și Software-as-a-Service (SaaS). Pentru a-și ajuta clienții să-și maximizeze bugetele și să îmbunătățească performanța și disponibilitatea aplicațiilor, J9 avea nevoie de un software care putea face diagnostice profunde ale aplicațiilor, administrarea evenimentelor și urmărirea incidentelor pentru companii mari.

HP APM permite J9 să lucreze cu echipele de operațiuni și dezvoltare ale clienților săi pentru a urmări oportunitățile DevOps care ajută la testarea eficientă a aplicațiilor și identificarea indicatorilor cheie de performanță utilizați pentru monotorizare. Acest lucru permite echipelor de operațiuni să identifice și să rezolve cu rapiditate problemele privind performanța aplicațiilor, evitând întreruperile costisitoare în furnizarea de servicii și reducând cheltuielile de IT.

“Succesul afacerii noastre depinde de cât de proactivi suntem în a ne asigura că clienții noștri fructifică la maxim oportunitățile DevOps și pe cele din mediul cloud și mediul mobil,” a spus Clay Roach, Președinte și CEO, J9 Technologies. “Instrumentele HP APM permit clienților noștri să se adapteze rapid la schimbările tehnologice și ajută la prevenirea problemelor privind performanța și disponibilitatea aplicațiilor.”

 

HP APM este o componentă cheie a  HP IT Performance Suite, platforma software de ultimă generație pentru performanță organizațională care permite administrării IT să îmbunătățească performanța folosind informații operaționale.

“Deoarece organizațiile adoptă infrastructuri din ce în ce mai dinamice folosind tehnologiile de virtualizare, de cloud și mobile, acestea trebuie să se asigure de faptul că performanța aplicațiilor nu afectează negativ performanța afacerii,” a spus Matt Morgan, Vicepreședinte și General Manager, Product Marketing, Software, HP. “Cu HP APM, echipele operaționale obțin elementele cheie necesare fiecărei tranzacții, reducând astfel costurile  și asigurând performanța de vârf a aplicațiilor în orice moment.”

Informații suplimentare despre HP APM sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/APM și din webcast-ul “How to Use Predictive Analytics to Manage Cloud and Mobile Applications”.

HP Discover, cel mai important eveniment al HP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, va avea loc între 4-6 decembrie la Frankfurt, în Germania.