IBM România a organizat astăzi un eveniment de referință, denumit „Business Forecasting in Turubulent Times”, dedicat comunității Directorilor Financiari din România (CFOs). Cu această ocazie au fost menționate soluțiile IBM pentru managementul riscului, planificare și bugetare, predicție și automatizare.

Specialiștii IBM și factorii de decizie din domeniul financiar au prezentat cele mai noi soluții de planificare, analiză și raportare, astfel încât directorii financiari să poată crea prognoze de business fiabile și actuale, pentru a alinia costurile de operare cu noile niveluri ale activității de business. De asemenea au fost expuse cele mai noi aplicații ce pot fi implementate pentru a eficientiza din punct de vedere financiar operațiunile unei organizații și pentru a reduce timpul de reacție față de riscurile interne și externe în ceea ce privește profitul, bilanțul și lichiditățile.

Evenimentul a venit în întâmpinarea nevoilor directorilor financiari ce se confruntă astăzi cu incertitudini în ceea ce privește perspectivele de business și de redresare economică. În această perioadă aceștia trebuie să dispună de modalități de prognoză și de control necesare pentru a genera profit și o creștere a veniturilor și a rentabilității capitalului investit, reducând riscurile și costurile operaționale.