Star Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare IT și servicii Cloud, lansează o serie de pachete integrate de soluții și servicii cloud dedicate instituțiilor publice pentru modernizarea și eficientizarea activitățiilor operaționale și îmbunătățirea relației cu cetățenii.

Star Storage pune la dispoziția instituțiilor publice din administrația locală patru pachete complete de soluții și servicii integrate, ca răspuns la cele mai răspândite nevoi în zona de infrastructură și arhivă electronică, scalate pe numărul de utilizatori ai organizației. Cu prețuri competitive și posibilitate de utilizare imediată, soluțiile au rolul de a asigura instituțiilor statului îmbunătățirea infrastructurii IT, fără a fi necesare investiții în acest sens, pentru ca acestea să aibă la îndemână toate instrumentele necesare pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate în mod rapid, transparent și eficient.

Pachetele pot fi comandate direct din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P), codul aferent fiecărei soluții fiind disponibil pe site-ul www.star-vault.ro/pachete.

Acestea au fost concepute în urma unei atente analize asupra nevoilor cu care se confruntă instituțiile publice ale administrației locale și a activităților pe care le desfășoară, identificând variantele optime din punct de vedere tehnic și al proceselor de business cu rolul de a veni în sprijinul acestora și a facilita o mai bună comunicare cu cetățenii. Cele patru pachete sunt furnizate ca serviciu pe baza unui abonament lunar sau anual și includ soluții de:

  • Infrastructură Convergentă – care permite migrarea de la infrastructura existentă la un mediu virtualizat sigur;
  • Colaborare (email & messenger) – care pune la dispoziția beneficiarilor o platformă dedicată pentru comunicarea de tip e-mail și mesagerie internă;
  • Protecția Datelor – soluție de protecție și stocare în condiții de maximă siguranță a datelor, inclusiv a celor confidențiale, pe baza unor servere și echipamente desktop care rulează dintr-un mediu de backup securizat;
  • Arhivare Date și Documente (e-Archive) – cel mai flexibil serviciu de arhivare electronică din România care permite administrarea centralizată a conţinutului generat în cadrul instituţiilor publice, cum ar fi documente administrative și de achiziţii, solicitări, reclamaţii, dosare ale contribuabilului, arhive de e-mail-uri etc.

Soluțiile incluse în cadrul pachetelor au ca fundament cele mai bune tehnologii, resurse hardware și software, iar clienții beneficiază totodată și de servicii de consultanță, migrare și suport IT oferite de specialiștii Star Storage certificați pentru aceste tehnologii.

„Contextul economic și tehnologic actual îndeamnă instituțiile publice să își regândească modul de lucru și de desfăşurare a activității, acestea având un rol foarte important în deservirea cetățenilor. Fiecare dintre noi ne dorim o Administrație Publică modernă care să ne asigure servicii de calitate. Aceste servicii pot fi asigurate doar dacă instituțiile țin pasul cu tehnologia și iau măsuri în acest sens. În prezent, majoritatea dețin o infrastructură şi aplicaţii IT depășite care îngreunează actvitățile desfășurate, iar viteza de reacție a funcționarilor publici, procesarea zilnică și lucrul cu volumul mare de date și documente se realizează extrem de dificil. Pachetele de servicii găzduite pe platforma cloud StarVault vin în întâmpinarea nevoilor specifice, de optimizare a costurilor în cadrul instituțiilor publice, permițându-le să performeze și să răspundă eficient cerințelor cetățenilor. Considerăm că având o infrastructură IT sigură și performantă, precum și aplicații care permit colaborare și acces rapid la informații, interacțiunea cu publicul, companiile private și alte instituţii ale statului va fi cu mult optimizată. Descrierea fiecărui pachet la nivel de functionalități și beneficii se găsește pe portalul StarVault (www.star-vault.ro), un avantaj major fiind acela că oricare dintre ele poate fi achiziționat direct din SEAP în baza unui identificator unic, în funcție de nevoile existente cu posibilitate de utilizare încă din ziua 1, fără investiții costisitoare în echipamente hardware și licente software. StarVault înseamnă Servicii Cloud Adevarate – pentru o administrație publică modernă și orientată pe soluționarea rapidă a problemelor cetățeanului”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Star Storage oferă un mix alcătuit din cele mai bune tehnologii disponibile pe piaţă, specialişti de înaltă clasă şi modele de externalizare unice la nivel de procese, aplicaţii și securitate a datelor și informaţiilor. Aplicaţiile de business şi soluţiile de infrastructură de la Star Storage, construite pe specificul instituțiilor din administraţia publică locală, sunt astfel oferite pe baza unui abonament lunar, fără nicio investiție inițială, reprezentând o soluție eficientă de utilizare a fondurilor publice.