Clienții OCI care utilizează instanțe de calcul flexibile cu procesoare AMD economisesc deja, împreună, 40 de milioane de dolari pe an.

Pentru a facilita organizațiilor balansarea prețurilor și a performanței în mediile lor cloud și pentru a reduce costurile, Oracle a anunțat astăzi planurile de a pune la dispoziție noi instanțe Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Compute E5 cu procesoare AMD EPYC™ din a patra generație. Spre deosebire de opțiunile de instanțe rigide ale altor furnizori de cloud care obligă organizațiile să plătească mai mult pentru resurse de calcul neutilizate, instanțele flexibile de la OCI permit clienților să aloce nuclee și memorie în funcție de necesități.

Oracle oferă instanțe standard, de calcul de înaltă performanță (HPC) și Dense-IO, cu opțiuni pentru numărul de nuclee, cantitatea de memorie, spațiul de stocare local și la distanță, rețeaua și alte resurse pentru a servi o mare varietate de fluxuri de lucru mai rapid și mai eficient. Aceste instanțe oferă clienților opțiuni flexibile și simple pentru a rula o gamă largă de fluxuri în cloud, inclusiv aplicații de la Oracle, Microsoft, SAP și alți ISV-uri terțe, precum și medii VMware și Kubernetes.

Instanțele OCI Compute E5 vor oferi mai multe nuclee CPU, o performanță mai bună per nucleu, o lățime de bandă de memorie mai bună și o capacitate de stocare mai mare decât iterațiile anterioare, cu opțiuni personalizabile, inclusiv:

  • Instanțele OCI Compute E5 Standard sunt platforma preferată pentru serverele web și de aplicații, serverele back-end pentru aplicații enterprise, mediile de dezvoltare a aplicațiilor și multe alte cazuri de utilizare. În comparație cu instanțele E4 din generația anterioară, noile instanțe oferă o eficiență deosebită prin faptul că oferă o performanță cu 33% mai bună per nucleu și o lățime de bandă de memorie cu 50% mai bună, precum și 50% mai multe nuclee pe instanțele bare metal, conform testelor interne.
  • Instanțele OCI Compute E5 HPC oferă capacități de calcul puternice și rentabile pentru probleme matematice și științifice complexe din toate industriile. Prin utilizarea rețelelor de clustere pentru a combina puterea de procesare a mai multor instanțe HPC, organizațiile pot aborda în cloud sarcini complexe care, de obicei, necesită un supercomputer – inclusiv antrenarea modelelor de inteligență artificială, predicția vremii și analiza secvențelor genetice. Conform testelor interne, noile instanțe oferă un raport preț-performanță cu 40% mai bun decât instanțele HPC din generația anterioară.
  • Instanțele OCI Compute E5 Dense-IO sunt concepute pentru baze de date mari, fluxuri de lucru cu volum mare de date și aplicații care necesită stocare locală de înaltă performanță. Noile instanțe ajută organizațiile să abordeze mai bine fluxurile de lucru, cum ar fi bazele de date și sistemele de fișiere, oferind o capacitate de stocare cu 50% mai mare și o performanță de stocare cu 63% mai mare decât instanțele anterioare E4 Dense-IO, conform testelor interne.

OCI permite, de asemenea, clienților să își personalizeze implementările în funcție de nevoile lor cu ajutorul unor capacități specifice, cum ar fi instanțele de tip “burstable” și “preemptible”. Acest lucru îi ajută pe clienți să își controleze resursele de calcul și costurile prin extinderea rapidă sau prin posibilitatea de a recupera resursele pentru a le utiliza în altă parte atunci când cererile fluctuează. Pentru organizațiile care rulează sarcini de lucru extrem de sensibile, instanțele protejate oferă securitate firmware întărită atât pe bare metal, cât și pe VM-uri, pentru a se apăra împotriva software-ului rău intenționat la nivel de boot. În cele din urmă, instanțele de calcul confidențiale pot contribui, de asemenea, la prevenirea accesului neautorizat, oferind în același timp performanțe ridicate, prin criptarea și izolarea datelor în curs de utilizare.

Pe lângă utilizările tipice pentru serviciile de calcul bazate pe cloud, instanțele OCI Compute E5 pot fi configurate cu sisteme de fișiere în clustere pentru a aborda cazuri complexe. Acestea includ cazuri cu baze de date mari sau cerințe de accesare și modificare rapidă a datelor, cum ar fi antrenarea modelelor de inteligență artificială, efectuarea de analize financiare, redarea de clipuri video sau simularea de accidente de mașină.

“Nu există două organizații care să își folosească resursele de calcul în același mod. Unele au nevoie doar de instanțe bare metal rapide și fiabile pentru a se asigura că utilizatorii lor finali obțin performanțe bune, în timp ce altele depășesc limitele cu simulări complicate care necesită cantități masive de resurse de calcul. Instanțele de calcul OCI flexibile și scalabile cu procesoare AMD economisesc deja, în mod colectiv, 40 de milioane de dolari pe an pentru clienții noștri, deoarece aceștia pot configura în mod granular instanțele pentru a se potrivi cerințelor volumului lor de lucru, în loc să se bazeze pe opțiuni rigide, prestabilite”, a declarat Donald Lu, vicepreședinte senior, dezvoltare software, Oracle Cloud Infrastructure. “Cu noua generație de procesoare AMD care alimentează instanțele noastre OCI Compute E5, le oferim clienților noștri posibilitatea de a rula orice sarcină de lucru mai rapid și mai eficient, menținând în același timp raportul preț-performanță de top pe care îl așteaptă de la Oracle.”

“Procesoarele AMD EPYC au făcut un nou salt înainte în ceea ce privește performanța, scalabilitatea și eficiența energetică necesare pentru a rula cele mai exigente fluxuri de lucru în cloud, esențiale pentru afaceri pe care se bazează clienții noștri”, a declarat Ram Peddibhotla, vicepreședinte corporativ, Cloud Business, AMD. “Cu noile noastre procesoare AMD EPYC de generația a 4-a, ajutăm furnizorii de cloud, precum Oracle Cloud Infrastructure, să ofere resurse de calcul de înaltă performanță care permit clienților să obțină rezultate mai rapide în afaceri, împreună cu securitatea și flexibilitatea pe care le așteaptă de la procesoarele EPYC.”

“OCI Compute, bazat pe procesoare AMD, oferă atât flexibilitate, cât și cel mai bun raport preț-performanță din clasa sa pentru fluxurile de lucru”, a declarat Kamran Zargahi, director senior, Technology Strategy and Execution, Uber. “Instanțele Dense-IO și cele flexibile sunt ideale pentru aplicațiile Uber pentru mobilitate și livrare, susținând un mix de sarcini de lucru cu și fără stare, inclusiv microservicii, baze de date și analize de streaming. Ne așteptăm să folosim și viitoarele instanțe OCI Compute E5 cu procesoare AMD EPYC din generația a 4-a.”

“Phenix îmbunătățește divertismentul online și experiențele sportive prin furnizarea de fluxuri video sincronizate cu mai puțin de o jumătate de secundă de latență pentru milioane de telespectatori”, a declarat Dr. Stefan Birrer, arhitect șef de software și co-fondator al Phenix Real Time Solutions. “În prezent, rulăm instanțe flexibile OCI Compute cu procesoare AMD EPYC din a treia generație și ne așteptăm să folosim următoarea generație pe OCI. OCI Compute ne-a ajutat să codificăm eficient fluxurile video și să reducem costurile de procesare cu 40%.”

“Platforma vocală a SoundHound permite producătorilor de automobile, restaurantelor și dispozitivelor inteligente să ofere clienților lor cele mai bune experiențe de inteligență artificială conversațională din clasa lor. Procesăm peste 200 de milioane de interogări de la diferite produse și servicii în fiecare lună, cu ajutorul OCI Compute, Oracle Container Engine for Kubernetes și a altor servicii”, a declarat James Hom, cofondator și director de produse, SoundHound. “În calitate de inovator consacrat, cu ani de experiență în furnizarea de soluții de inteligență artificială pentru branduri de talie mondială, avem acum un mare avantaj pe fondul creșterii incredibile a cererii de inteligență artificială conversațională și suntem încântați să fim susținuți de instanțele OCI Compute de ultimă generație cu procesoare AMD EPYC.”

“Xactly oferă instrumente de top în industrie pentru previziunile de vânzări și gestionarea compensațiilor de stimulare”, a declarat Arnab Mishra, director de operațiuni, Xactly. “Procesăm zilnic milioane de tranzacții per client. OCI Compute, alimentat de procesoarele AMD EPYC din a treia generație, oferă flexibilitate și elasticitate pentru produsele noastre emblematice și pentru baza de date Oracle care stă la baza acestora. Așteptăm cu nerăbdare următoarea generație de instanțe OCI Compute cu procesoare AMD de generația a 4-a.”

Instanțele OCI Compute E5 suportă mai multe sisteme de operare, inclusiv Oracle Linux, Windows și Red Hat, printre altele, precum și sute de imagini variate din Oracle Marketplace. Oracle intenționează să facă instanțele OCI Compute E5 general disponibile în a doua jumătate a anului 2023.