Google a introdus optiunea de recunoastere pentru aplicatiile sale foto pe Google+, iar aceasta a atras lauda din partea analistilor si cercetatorilor in securitate, pentru ca difera de modul in care Facebook a intrebuintat aceeasi tehnologie la inceputul anului. Diferenta este reprezentata de faptul ca este optionala.

Optiunea Google’s Find My Face este optionala pentru userii Google+. Cand userii aleg Find My Face, data viitoare cand unul din contactele lor adauga o fotografie in care se regasesc, numele lor va fi sugerat ca eticheta. Userii vor putea refuza sau accepta sugestia.

“In ciuda faptului ca nu sunt de acord cu adunarea de informatii in acest fel, faptul ca oamenii au libertate de alegere nu este un lucru rau,” scria Chester Wisniewski, consultant senior de securitate la firma de software de securitate Sophos Canada. “Este la latitudinea fiecarui individ sa faca o alegere informata referitoare la modul in care informatiile personale sunt impartasite si solicitarea permisiunii este abordarea corecta.”

Daca va pare cunoscuta deja ideea Find My Face, asta se datoreaza faptului ca Facebook a anticipat miscarea introducand o caracteristica numita Tag Suggestions, care detecteaza in mod automat userii din fotografii si sugereaza numele lor.

Google nu vrea sa faca aceleasi greseli pe care le-au facut cei de la Facebook, iar faptul ca ofera iluzia de siguranta le ofera un avantaj.

Pentru mai multe informatii accesati: www.eweek.com