În perioada 17-18 octombrie 2013 s-a desfășurat Open Days Konica Minolta, o expoziţie în cadrul căreia invitaţii au putut vedea unele dintre cele mai performante sisteme de producţie, au putut cere detalii de la specialiştii companiei Konica Minolta şi au testat, la propriu, echipamentele de care sunt direct interesaţi. Expoziţia desfășurată la Cluj-Napoca a avut ca scop expunerea echipamentelor de producţie şi demonstrarea capacităţilor acestora. Locaţia a fost aleasă pentru a răspunde, în acest fel, solicitărilor venite din partea furnizorilor de print digital din zona centrală a ţării.

Viorica Mocanu, director marketing la Konica Minolta Business Solutions România: “Evenimentul Open Days Konica Minolta din Cluj-Napoca subliniază misiunea noastră de a fi un partener de încredere și a oferi soluții de optimizare a infrastructurii de tipar digital. Astfel, clienții noștri vor putea simplifica procesele de imprimare, vor beneficia de o creștere a veniturilor dar și o reducere a costurilor în fluxurile de lucru zilnice., Drept rezultat, furnizorii de soluții de imprimare au parte de o abordare diferită a propriei afaceri.”

Prin organizarea acestui eveniment, Konica Minolta Business Solutions România a prezentat o gamă largă de oportunităţi pentru furnizoriide soluții de imprimare, oferindu-le posibilitatea de a afla mai multe atât despre sistemele de producţie, cât şi despre noile provocări ale domeniului IT. Specialiştii companiei au prezentat soluţii de management al documentelor, optimizare a procesului de tipar şi aplicaţii interactive pentru consolidareastrategiilor de business. Printre soluțiile care s-au remarcat la acest eveniment se numără și web-2-print (comenzi on-line de printuri) şi cele de optimizare şi automatizare a fluxului de lucru în tipografii.

În privinţa echipamentelor expuse, bizhub PRESS C6000L şi bizhub PRESS C7000 au impresionat prin calitatea deosebită a imaginilor şi viteza de imprimare superioară. La eveniment, au mai fost expuse și bizhub PRESS 1052 (sistem dedicat în mod special producţiei de carte în tiraj mic) și biz­hub C454e, echipamente apreciate pentru viteză, fiabilitate și eficientizare a costurilor.

Pe lângă echipamentele de mai sus s-au putut testa şi cele doua KIP-uri, KIP700 pentru producţia printurilor alb-negru în wide format şi KIP C7800.

În cadrul Open Days Konica Minolta, participanții au putut observa simplificarea fluxului de lucru și au intrat în contact cu diverse aplicații inteligente care îmbunătățesc productivitatea procesului de tipar și contribuie la creșterea eficienței și experienței utilizatorului.