Inventatorii IBM au patentat o tehnică de alocare dinamică a resurselor de cloud computing ale centrelor de date pe baza unei analize automatizate a celor mai eficiente caracteristici, având ca rezultat performanţă îmbunătăţită şi economii, în locul unei abordări ineficiente care să acopere mai multe necesităţi de management al centrelor de date pentru cloud.

Astăzi, majoritatea serviciilor cloud sunt livrate prin intermediul unor modele pre-asamblate care, în mod tipic, nu ţin cont de nevoile individuale ale clienţilor şi de bugetele acestora. Invenţia patentată a IBM alocă în mod automat resurse cloud şi servicii de furnizare pentru a răspunde cerinţelor fiecărui client în parte, în loc să ofere aceeaşi soluţie inflexibilă tuturor clienţilor, care creşte inutil costurile pentru aceştia şi pentru furnizorii de servicii.

IBM a primit Brevetul U.S. #8,370,490: Cloud Service Cost-Optimal Data Center Assignment pentru această invenţie.

„Invenţia noastră patentată va ajuta furnizorii de servicii să crească performanţa, să îmbunătăţească serviciile pentru clienţi şi să realizeze economii”, a declarat Yu Deng, IBM Master Inventor & co-inventor al acestui brevet. „Ne concentrăm să inventăm noi modalităţi de a aborda aceste provocări în centre mari de date şi să construim o nouă eră a inovării cloud.”

Invenţia de management a centrelor de date pentru cloud va adresa complexitatea implementării mediilor de cloud optime, generând totodată servicii şi soluţii noi pentru clienţi mai rapid.

IBM investeşte peste 6 miliarde de dolari anual în cercetare şi dezvoltare şi se află pe prima poziţie a beneficiarilor de brevete din Statele Unite ale Americii de 20 de ani consecutiv. Invenţia IBM şi leadership-ul privind brevetele este ilustrată aici: http://ibm.co/11k6fRn.

„Această invenţie brevetată de cloud computing ilustrează dedicarea IBM în ceea ce priveşte cercetarea şi dezvoltarea, lucru ce va determina poziţionarea companiei în top pe piața competitivă de cloud computing”, a declarat Dennis Quan, vice-preşedinte de strategie, IBM cloud services. „Echipa noastră globală de inventatori cloud descoperă şi brevetează constant noi abordări ale cloud computing-ului care vor oferi un avantaj competitiv pentru IBM şi pentru clienţii săi.”

Mai multe informaţii despre modul în care inventatorii IBM stimulează invoaţiile cloud computing sunt disponibile aici: http://ibm.co/174A8tS.