Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a anunţat o nouă gamă de telefoane Xperia™, precum şi lansarea primei tablete Xperia de la Sony Corporation, cu ocazia târgului IFA Berlin 2012.

Modelul Xperia T (pe unele pieţe va ajunge sub denumirea de Xperia TX) este noul vârf de gamă al familiei Xperia şi vine echipat cu performantul ecran HD de la Sony, cameră foto şi tehnologie NFC (Near Field Communications) cu funcţionalitate „One-touch”. Xperia T este şi telefonul folosit de James Bond în cea mai recentă producţie Skyfall, ce urmează să fie lansată în curând în cinematografe.

Xperia V împrumută multe dintre funcţiile Xperia T, dar aduce în plus tehnologia LTE pentru conectivitate de ultimă generaţie, cu viteze îmbunătăţite la transferul de date. Totodată, este smartphone-ul cu cea mai mare rezistenţă la apă.

Xperia J are un design care iese în evidenţă şi un ecran de o dimensiune impresionantă, potrivit pentru consumatorii care vor să combine stilul modern al unui smartphone cu preţul accesibil.

Xperia Tablet S aduce pentru prima dată performanţele gamei Xperia pe piaţa tabletelor.

Xperia T va fi accesibil pe primele pieţe în următoarele săptămâni, iar modelele Xperia V şi Xperia J sunt aşteptate în ultimul trimestru al anului.

“Târgul IFA de anul acesta marchează un moment important pentru Sony şi Sony Mobile Communications. Smartphone-urile Xperia se află în centrul strategiei Sony de a oferi consumatorilor o experienţă multimedia consistentă pe toate dispozitivele sale”, a declarat Kunimasa Suzuki, President and CEO of Sony Mobile Communications.

Smartphone-urile Xperia: performanţa tehnologiilor şi a designului Sony

Xperia T şi Xperia V combină tehnologiile Sony pentru ecrane, cameră foto şi conectivitate, oferind utilizatorilor performanţe HD la vizualizarea conţinutului pe orice dispozitiv. Xperia T, Xperia V şi Xperia J au la bază aceeaşi filosofie de design prezentată prima oară pe modelele premiate Xperia arc şi Xperia arc S – ce combină o formă subţire cu accentul pe display şi experienţa calitativă a vizualizării conţinutului dorit.

Mai mult divertisment cu aplicaţiile media de la Sony şi Music Unlimited

Aplicaţiile media de la Sony (“WALKMAN®”, Album şi Movies) le permit utilizatorilor să se conecteze la o varietate de servicii de divertisment. Acestea sunt o parte integrantă din interfaţa pentru utilizatori (UI) pe smartphone-urile Xperia, pe tabletă şi calculatoarele VAIO.

  • Cu aplicaţia “WALKMAN”, utilizatorii vor avea acces la conţinut audio variat recomandat de Sony, disponibil la calitate audio superioară, prin activarea profilului Sony ClearAudio+ ***. De pe această aplicaţie poate fi accesată o selecţie muzicală variată, printre care muzica salvată în calculator, melodiile cărora utilizatorii le-au dat “Like” pe Facebook şi milioane de melodii de pe Music Unlimited.
  • Aplicaţia Album combină o interfaţă intuitivă care le permite utilizatorilor să vizualizeze, să sorteze şi să împărtăşească imagini, cu posibilitatea de a îngloba fotografii postate pe Facebook.
  • Utilizatorii pot accesa conţinut video la calitate foarte bună prin aplicaţia Movies. Aplicaţia oferă şi rezumatele filmelor din baza de date Gracenote.

Cu aplicaţiile Album şi Movies, utilizatorii pot accesa de la distanţă (remote) imaginile şi filmele salvate pe serverele media digitale. Smartphone-urile Xperia vin cu o versiune de probă de 60 de zile pentru aplicaţia Music Unlimited, parte din reţeaua Sony Entertainment Network**,  oferind utilizatorilor posibilitatea de a se înregistra direct de pe smartphone-ul Xperia.

Funcţionalitatea ‘One-touch’ pentru transfer rapid de conţinut

Sony pune în prim-plan tehnologia NFC de transfer de conţinut prin funcţionalitatea „One-touch”, ce extinde utilizările tradiţionale ale acestei tehnologii dincolo de servicii precum eticketing sau plăţi virtuale. Acum, utilizatorii pot beneficia uşor şi rapid de muzică şi imagini de pe dispozitivele cu tehnologie NFC, prin simpla atingere a acestora. De exemplu, Xperia T şi Xperia V pot transfera muzică prin „One-touch” pe noua boxă Sony SRS-BTV5 cu NFC, anunţată şi aceasta cu ocazia IFA.