Trend Micro, lider global în securitate informatică pentru consumatorii din mediul digital, lansează pentru utilizatorii de tablete și smartphone-uri cu Android aplicația Trend Micro Mobile Security 3.0. A treia generație a soluției de securitate pentru dispozitivele mobile oferă protecție suplimentară pe Facebook, dar și scanare mai rapidă a aplicațiilor malware și are abilitatea de a executa un backup pentru toate datele utilizatorului folosind serviciul secure cloud al Trend Micro.

 

“Numărul amenințărilor create pentru sisteme Android a crescut exponențial în ultimele 12-18 luni. Până acum am descoperit peste 350.000 de astfel de aplicații în platformele de download și pe website-uri din întreaga lume, inclusiv în Google Play Store“, spune Khoi Nguyen, director Trend Micro pentru divizia Global Consumer Mobile. “Estimăm că, până la finalul acestui an, vom descoperi peste un milion de aplicații periculoase sau cu risc ridicat pentru utilizatorii de telefoane și tablete cu Android“, completează oficialul companiei.

 

„ In 2012 am observat o creștere a interesului față de securitatea dispozitivelor mobile din partea utilizatorilor români. Mobilitatea este un trend care ia amploare și în Romania iar clienții persoane juridice devin din ce în ce mai conștienți de amenințările din mediile sociale. De la începutul lui 2013 am înregistrat cereri mai numeroase de software de securizare a telefoanele mobile pe care companiile respective le puneau la dispoziția angajaților față de anul anterior“, a precizat Șerban Prejoianu, CEO  GECAD NET, distribuitorul exclusiv al Trend Micro în România.

 

Cu toate acestea, nu doar aplicațiile malware trebuie să ne îngrijoreze. Utilizatorii a 680 de milioane dintre cele peste un miliard de conturi active pe Facebook accesează rețeaua socială prin intermediul telefoanelor mobile sau tabletelor. Deși Facebook a crescut recent gradul de securitate a rețelei sociale, potrivit Consumer Reports mai mult de o treime dintre utilizatorii prezenți pe Facebook nu știu că există posibilitatea de a schimba configurările legate de securitatea pe Facebook, nu le-au schimbat niciodată sau pur și simplu împart cu oricine din rețea informațiile personale, expunându-se astfel oricărei metode de fraudare.

 

Pentru a contracara aceste breșe de securitate, Trend Micro Mobile Security propune o nouă tehnologie, Trend Micro Privacy Scanner. Scannerul analizează configurările contului de Facebook și oferă sfaturi asupra schimbărilor ce ar trebui efectuate astfel încât datele utilizatorilor să fie mai bine protejate. Cu un singur click, utilizatorii pot monitoriza configurările contului lor de Facebook și pot controla accesul la datele personale.

 

Trend Micro Mobile Security include și funcția Trend Micro Mobile Backup and Restore. Această funcție, disponibilă și ca aplicație dinstinctă, efectuează backup asupra datelor personale, stocându-le în sistemul secure cloud al Trend Micro. Astfel, contactele, fotografiile și clipurile, muzica, mesajele text, istoria apelurilor, dar și calendarul vor fi automat salvate cu Trend Micro Mobile Backup and Restore. În plus, un nou motor de scanare, mult mai rapid, oferă o protecție mai eficientă telefoanelor și tabletelor cu acces la Internet.

 

“Am reproiectat interfața de utilizare pentru a fi mai prietenoasă și mai ușor de folosit, am adăugat unele funcții noi și foarte utile pentru utilizator iar cele mai recente teste anti-malware pe care le-am efectuat asupra noii tehnologii au demonstrat că protecția oferită de Trend Micro este cea mai bună din industrie“, spune Nguyen.

 

În România, noul Trend Micro Mobile Security 3.0 va fi disponibil în curând prin rețeaua partenerilor GECAD NET, unic distribuitor pentru România a produselor Trend Micro, dar și pe www.gecadshop.ro .

Trend Micro Privacy Scanner este disponibil și în Google Play.