IBM a anuntat lansarea IBM Global Entrepreneur Program pentru companiile de tip start-up in domeniul cloud, care va ajuta noile companii si antreprenorii sa valorifice capacitatea platformei IBM Cloud, precum si conectarea si incorporarea lor in vasta retea globala a IBM de companii, consultanti, Centre de Inovatie dar si dezvoltarea rapida de inovatii, scalabilitate si accelerarea dezvoltarii.

Conform celor peste 300 de investitori din toata lumea, fonduri de capital si investitori cu capital privat, acestia au investit masiv in companii care dezvolta tehnologii, in special in domeniul cloud si mobile (sursa:2014 Global Venture Capital Confidence Survey). In timp ce aceste domenii continua sa fie foarte cautate, IBM s-a angajat sa ofere companiilor de tip start-up instrumentele necesare pentru a dezvolta si a valorifica noua generatie de aplicatii pentru mediul cloud.

“Programul global IBM pentru antreprenori care doresc initierea unui business in domeniul Cloud ofera acces la o retea vasta si puternica de resurse pentru a genera inovatia colaborativa in domeniul cloud”, a declarat Promod Haque, Senior Managing Partner, Norwest Venue Partners. “Prin permiterea accesului la portofoliul vast si in continua crestere al platformei IBM cloud si la serviciile dezvoltate de terti pentru mediul cloud disponibile prin intermediul interfetelor publice de programare a aplicatiilor (APIs), start-upurile pot mult mai usor sa se dezvolte si sa valorifice propriile solutii. Mai important este faptul ca prin asigurarea unei cai de acces globale catre companie, acest program poate ajuta la cresterea ratei de patrundere pe piata si de dezvoltare a noilor companii.”

Prin intermediul programului global, start-upurile calificate vor primi pana la $120,000 sub forma de credite pe care sa le utilizeze in cadrul platformei IBM Cloud, oferindu-le instant infrastructura necesara pentru a-si lansa rapid afacerile si pentru a concentra resursele pe partea de scriere de cod, dezvoltare, scalare si implementarea inovatiilor pe piata. Programul va oferi deasemenea start-upurilor conexiuni importante si in profunzime la baza de date cu clienti IBM, multi dintre acestia urmarind constant comunitatea de start-upuri pentru a identifica noi abordari care sa raspunda provocarilor din industrie.

Antreprenorilor li se va oferi acces la intregul portofoliu IBM Cloud dezvoltat pe infrastructura cloud de la SoftLayer, o companie din cadrul IBM. Acest portofoliu include solutia Bluemix, platforma IBM cloud destinata dezvoltarii de aplicatii cu peste 75 de porniri si servicii, toate acestea sprijinind start-upurile sa prelucreze, sa inregistreze si sa profite de volumele tot mai mari de Big Data disponibile pe retelele mobile si de socializare, pe dispozitivele IoT (Internet of Things) si multe altele. Solutia Bluemix include o gama larga de servicii care permit dezvoltarea de aplicatii inovative pentru mediul cloud, incluzand:

  • Integrarea cu Twitter pentru  inregistrarea perspectivelor globale de date sociale cu ajutorul solutiilor de analytics;
  • Instrumentele de transfer rapid de date de la Aspera;
  • Servicii de monitorizare a performantei si a starii de functionare a aplicatiilor;
  • Solutiile flexibile si de inalta performanta de tip Database-as-a-Service (DBaaS) oferite de Cloudant.

“In timp ce demaram procesul de selectie al noii clase de start-upuri, pe care le vom sprijini in procesul de dezvoltare si de crestere, programe precum cele ale IBM sunt vitale pentru a sprijini crearea unui flux puternic si stabil de inovatori cu potential ridicat”, a declarat Gabriella Draney, cofounder and CEO al Tech Wildcatters, un accelerator tehnologic pentru companii tinere B2B dezvoltat sub tutela unui mentor si care au la baza actionari. “Echipat cu impresionanta capacitate a mediului cloud si avand conexiunile de business de care au nevoie, suntem  incantati sa colaboram cu IBM pentru a ajuta ca unele dintre cele mai bune idei aflate in forma incipienta sa ajunga sa transforme industriile si pietele.”

Prin intermediul evenimentelor, Congreselor Organizatiilor Industriale (CIO – Congress of  Industrial Organizations) si intalniri ale antreprenorilor, IBM va oferi noilor companii tehnologice expunerea, conexiunile si parteneriatele care sunt vitale in stadiile de inceput ale dezvoltarii unei companii. Pe masura ce sunt dezvoltate si dimensionate produsele, antreprenorii vor beneficia, deasemenea, de suport tehnic si consultanta prin intermediul retelei globale IBM care cuprinde peste 40 de Centre de Inovare, un nou spatiu pe incubare situat in Silicon Alley din New York City si Garajul Bluemix aflat in centrul de dezvoltare a start-upurilor din San Francisco, toate acestea organizand la randul lor evenimente locale ale comunitatii pasionate de tehnologie si diverse alte intalniri.

“IBM este singura mare companie tehnologica care ofera intalniri fata in fata, conexiuni interpersonale si mentorat companiilor, acestea fiind critice pentru noile companii,” a declarat Robin Hrassnigg, CEO al Diabetizer, o noua companie cu sediul central in Europa si partener IBM recent recunoscut de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru aplicatia inovativa in domeniul sanatatii. “Pe masura ce compania noastra continua sa scaleze aplicatia, care utilizeaza cognitive computing si solutii cloud pentru a ajuta bolnavii de diabet sa-si administreze tratamentul cu acuratete si flexibilitate, ne vom concentra mai mult atentia catre aceste conexiuni pentru a implementa abordarea noastra in domeniul Big Data si in diferite industrii.” 

Companiile de tip Start-up apeleaza la IBM pentru inovatie in mediul Cloud

Fiind una dintre tehnologiile cu cele mai multe transformari din aceasta decada, domeniul cloud remodeleaza modul in care organizatiile utilizeaza solutiile Big Data, mobile si altele pentru a dezvolta diverse aplicatii, de la aplicatii mobile pana la dispozitive biomedicale. Pana in anul 2016, peste o treime din numarul total de aplicatii – aproximativ 48 de milioane – vor fi disponibile in mediul cloud si 85% din noile solutii software care sunt dezvoltate in prezent sunt dezvoltate pentru mediul cloud (surse: Global Technology Outlook si IDC).

“Oferta de solutii IBM Bluemix reprezinta primul pas major in industrie in ceea ce priveste conectarea noilor companii la capacitatile mediului cloud”, a declarat Brad Hunstable, CEO si fondator al Ustream, un start-up cu sediul central in San Francisco care ofera  servicii de video streaming celor peste 80 de milioane de utilizatori. “Prin intermediul solutiilor Bluemix, compania Ustream doreste sa sprijine dezvoltatorii sa incorporeze mai usor caracteristici puternice de video streaming in cadrul aplicatiilor lor. Suntem entuziasmati sa colaboram cu IBM si suntem nerabdatori sa dezvoltam inovatii impreuna cu viitorii lideri din domeniul tehnologiei care se vor evidentia in urma acestei colaborari cu IBM”

Grid Mobile, o companie care se ocupa cu solutii software mobile si de comunicatii avand sediul central in New York City in cadrul comunitatii Grand Central Tech, este un alt start-up care colaboreaza cu IBM pentru a beneficia de instrumentele tehnologice si conexiunile de care are nevoie ca sa se dezvolte. Profitand de resursele IBM pentru antreprenori, fondatorii companiei Grid Mobile intentioneaza sa transforme serviciile mobile prin intermediul unei platforme sigure si integrate pentru comunicatii mobile.

“Pe masura ce gama de servicii, capabilitati si parteneri care utilizeaza platforma IBM Cloud continua sa se dezvolte, transformarea mediului nostru cloud intr-unul mai accesibil pentru noile companii din intreaga lume este esentiala pentru accelerarea inovarii pentru o mare varietate de industrii – de la sanatate pana la domeniul bancar,” a declarat Sandy Carter, General Manager al Ecosystem Development in cadrul IBM. “Ceea ce poate face industria IT cu solutiile BigData, analytics si cognitive computing prin intermediul platformei cloud nu cunoaste limite.  Aducand aceste idei in prim planul a ceea ce gandesc si solicita marile companii pentru clientii lor va sprijini solutionarea unora dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta companiile.”

Pentru a afla mai multe despre IBM Global Entreprenuer Program for Cloud Startups sau pentru a aplica, va rugam vizitati: http://ibm.biz/CloudStartup