HTC anunță lansarea celui mai nou telefon din gama premiată HTC One, modelul HTC One A9. Îmbinând tot ce e mai bun în designul şi inovaţia foarte apreciate ale HTC și având cel mai nou sistem de operare Android de la Google, acesta este un smartphone excepţional, care nu face compromisuri şi iese în evidenţă. Conceput pentru cei care vor o alegere mai bună, HTC One A9 este un smartphone care combină designul impresionant cu cele mai noi funcţii ale Android 6.0 Marshmallow, iar interfața HTC Sense completează o experienţă smartphone de neegalat.

“HTC este un pionier în materie de smartphone-uri, având în vedere că a oferit primul smartphone Android, primul smartphone Windows, primul smartphone 4G şi primul smartphone cu carcasă integral metalică”, a declarat Cher Wang, preşedinte şi director executiv HTC. “Astăzi ducem această tradiție a inovaţiei la următorul nivel, dezvăluind un telefon care iese în evidenţă pe o piaţă dominată tot mai mult de companii care îți controlează fiecare aspect al telefonului. Noul HTC One A9 se detaşează de această tendinţă, oferind un design incredibil, performanţă, funcții software de ultimă generaţie şi libertatea de a avea control deplin asupra  experienţei tale de utilizare a smartphone-ului.“

Metalmorfic: Un nou standard de excelenţă în designul integral metalic

Reprezentând evoluţia designului reprezentativ al gamei HTC One, noul HTC One A9 se inspiră din frumuseţea naturală care ne înconjoară, folosind culori bogate şi impresionante şi finisaje unice – un stil denumit de HTC “metalmorfic.” Liniile noi, marginile rafinate şi muchiile precise ale butonului de pornire se îmbină în mod ireproşabil cu carcasa metalică ultra-subţire, creând un telefon natural şi ușor. Finisajul dual elegant, disponibil în culorile Carbon Gray, Opal Silver, Topaz Gold şi Deep Garnet1, este desăvârşit cu minuţiozitate prin detalii fine şi sablat înainte de şlefuirea părţilor laterale, oferind o bogăţie şi o profunzime suplimentară texturii, unice pe piaţa smartphone-urilor. La sfârșit, printr-o fuziune uimitoare între metal şi sticlă, ecranul de 5 inch, 2.5D Corning® Gorilla® Glass 4, Full HD AMOLED, se întinde de la o margine la alta până la carcasa metalică, oferind culori mai luminoase şi mai vii pentru o grafică uimitoare şi jocuri captivante, chiar şi în lumina directă a soarelui. 

Eliberarea fotografului interior

Cea mai bună cameră foto este cea care poate fi folosită în orice moment şi, prin urmare, trebuie să fie capabilă să surprindă imagini uluitoare în orice situaţie. Camerele foto principală şi frontală ale noului HTC One A9, împreună cu instrumentele de editare puternice şi totuşi simple, realizează fotografii şi clipuri video epice, cu o singură atingere. Camera foto principală de 13 MP este dotată cu un stabilizator optic de imagine (OIS), care minimizează automat tremurul mâinii şi corectează vibraţiile pentru ca tu să obții imagini extrem de clare de fiecare dată. În acelaşi timp, camera foto frontală UltraPixel oferă cele mai bune autoportrete în orice condiţii de iluminare, folosind senzorul HTC UltraPixel pentru a capta cu 300% mai multă lumină decât camerele foto de smartphone convenționale.

Cu noul HTC One A9, niciun detaliu nu este prea mic. Datorită modului opţional Pro, gândit pentru a surprinde imaginea perfectă fără ca utilizatorul să fie expert în fotografie, imaginile pot fi salvate şi cu ajutorul capturii RAW – un instrument folosit de fotografii profesionişti – pentru un nivel nemaiîntâlnit de detaliu şi de flexibilitate în editare după fotografiere. Sau poți simplifica totul prin funcţia de ameliorare cu un singur buton din Editorul Foto, care luminează automat culorile şi evidenţiază marginile pentru fotografii uimitor de clare2.

Uneori, o fotografie nu e de ajuns. Cu funcția de editare Hyperlapse a telefonului HTC One A9, viteza clipurilor video poate fi mărită de 12 ori pentru un efect time-lapse deosebit, creând un clip video captivant care surprinde perfect momentele care contează. Utilizatorii pot derula rapid clipul video sau pot folosi modul captură pentru editare cu încetinitorul, scoţând în evidenţă acele amintiri de neuitat. Pot folosi şi aplicaţia HTC Zoe pentru colectarea simplă şi automată a celor mai bune fotografii şi clipuri video într-un montaj cu aspect profesionist, care să fie împărtăşit cu prietenii şi familia şi să prezinte povestea fiecărui moment din perspective diferite.

Sunet incredibil: muzica, aşa cum ar trebui să sune

Sunetul inovator a fost întotdeauna esenţa gamei HTC One – HTC One A9 oferă o calitate uimitoare a sunetului, cu HTC BoomSound™ integrat în căşti, alături de tehnologia Dolby Audio™ surround3, furnizând în căşti un sunet captivant şi vibrant ca într-o experienţă live şi ducând sunetul de înaltă rezoluţie la următorul nivel4. Cu un convertor DAC încorporat (Digital to Analogue) care oferă audio la 24 biţi şi calitate 192KHz – mai bună decât calitatea unui CD – sunetul aduce o bogăţie şi o profunzime nemaiîntâlnită în colecţia ta de muzică. Un amplificator de mare putere pentru căşti, de 2 ori mai puternic decât la alte telefoane, oferă mai multă putere şi gamă dinamică pentru ca utilizatorul să poată distinge fiecare nuanţă a muzicii, clipurilor video şi jocurilor preferate. Căştile opţionale de înaltă rezoluţie HTC Pro Studio oferă izolare fonică şi un sunet cu adevărat captivant.

Software de ultimă generaţie: Android 6.0 Marshmallow

HTC One A9, primul smartphone non-Nexus cu Android 6.0 Marshmallow, oferă cele mai recente inovaţii de la Google şi simplitatea HTC Sense. Alături de un scaner de amprente multi-direcţional, Android Pay înlesneşte achiziţionarea de articole sigur şi uşor: o atingere, plata şi atât5. Funcţia Now on Tap de la Google oferă în mod intuitiv informaţii contextuale despre tot ce se află pe ecran – utilizatorul poate căuta recenzii pentru un film dintr-un SMS, poate asculta o melodie menţionată într-o postare a unui blog sau poate rezerva locuri la un restaurant dintr-un email, doar apăsând butonul “acasă”.

Cu atât de multe funcţii noi, HTC One A9 are şi capacitatea de economisire a energiei pentru maximizarea autonomiei bateriei. Funcția Doze opreşte automat aplicaţiile care consumă energie atunci când telefonul este inactiv, de exemplu atunci când se încarcă pe timpul nopţii, în timp ce App Standby ştie dacă o aplicaţie deschisă în background nu este folosită şi o opreşte până când va fi folosită din nou. În plus, noul procesor al telefonului, ecranul AMOLED şi suportul pentru HTC Rapid Charger 2.0, pentru încărcare cu 75% mai rapidă6,sunt toate optimizate pentru a maximiza autonomia bateriei în timpul zilei7. Astfel, o singură încărcare este suficientă, de exemplu, pentru 12 ore de redare video HD.

 

Performanţă pentru orice experiență de utilizare a telefonului

Cu cel mai nou procesor Qualcomm® Snapdragon™ 617 cu X8 LTE integrat şi unităţi centrale de procesare octa-core de 64 biţi, HTC One A9 este conceput pentru a oferi un echilibru perfect de performanţă puternică, conectivitate rapidă şi autonomie mai bună a bateriei. Cu suport pentru viteze wireless LTE uluitoare de ultimă generaţie, telefonul oferă redarea mai multor clipuri video de înaltă definiţie, mai multe sunete trepidante de înaltă rezoluţie şi mai multă stocare în cloud pentru păstrarea fişierelor dorite. Telefonul este disponibil în configuraţii de 16 şi 32 GB şi suportă memorie extensibilă de până la 2TB prin card de memorie microSD, perfect pentru păstrarea tuturor aplicaţiilor, jocurilor, fotografiilor, muzicii şi clipurilor video.

Pentru protecţia smartphone-ului poate fi folosită husa HTC Dot View™II, disponibilă în variantele Obsidian, Deep Garnet, Sea Coral şi Turquoise Blue. Carcasa sa cu aspect retro şi cu afişaj matriceal format din puncte perforate dezvăluie instant notificări, actualizării ale vremii, identitatea apelantului şi multe altele, chiar şi atunci când este închisă, iar câteva gesturi simple aduc muzica, lanterna, radioul şi instrumentele de înregistrare a vocii mai aproape ca niciodată.

Telefonul HTC One A9 şi accesoriile vor fi disponibile la nivel global, atât la comercianţi cât şi pe htc.com, începând cu luna noiembrie 2015.