Alina Zărnescu s-a alăturat echipei Xerox România în funcţia de Director de Resurse Umane, începând de luna aceasta.

În noua sa funcţie, Alina va coordona activităţile de recrutare, management, evaluare şi dezvoltare profesională a resurselor umane din Xerox România. Ea va realiza strategii personalizate de recrutare şi dezvoltare şi va oferi consultanţă în carieră pentru middle şi top management-ul companiei.

„În această poziţie voi avea posibilitatea de a-mi valorifica experienţa  câştigată până acum în domeniul resurselor umane”, afirmă Alina Zărnescu. „Alături de colegii din noua echipă îmi doresc să contribui la creşterea business-ului Xerox în România, dezvoltând diverse programe de dezvoltare profesională – pentru cea mai importantă resursă a companiei, oamenii săi – şi urmărind strategia globală de resurse umane a Xerox.”

Alina Zărnescu are o experienţă de aproape zece ani în zona de resurse umane pentru ţări din Europa de Sud-Est. Anterior, Alina a deţinut mai multe funcţii cheie în cadrul companiei Procter& Gamble Balkans – în perioada 2010 – 2013 a fost Senior HR Manager – Business Account Manager şi Employee Relations, Compensation & Benefits Leader, în 2006 – 2010 a ocupat poziţia de HR Business Account Manager for Sales Department, iar între 2004 şi 2006 a fost Corporate Recruiting Manager.

Alina a absolvit Facultatea  de Relaţii Economice Internaţionale, specializarea Afaceri internaţionale, în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi are un Ph.D. în Comerţ internaţional, obţinut tot în cadrul  ASE. Ea a participat la numeroase conferinţe, training-uri şi cursuri de dezvoltare profesională organizate în ţară şi în străinătate.

Cooptarea Alinei Zărnescu în echipa Xerox România urmăreşte politica globală de resurse umane a Xerox care, pe lângă promovarea oamenilor din interior, încurajează atragerea de noi talente din piaţă, oferind numeroase oportunităţi de dezvoltare profesională.