Nokia a anunțat  că  a selectat procesoarele AMD EPYC  din generația a 3-a pentru a  alimenta serverele  care rulează  soluțiile native de stocare în cloud ale Nokia Core. Acest lucru marchează o extindere a  procesoarelor AMD EPYC pentru fluxurile de lucru telco și 5G, oferind un număr mare de nuclee cu un consum redus de energie  care,  la rândul său,  susține obiectivul de eficiență al companiei.

Nokia vizează o reducere cu până la 40% a consumului de energie al serverului pentru a rula fluxurile de sarcini folosind procesoarele AMD EPYC™. Clienții Nokia CSP pot achiziționa serverele alimentate de AMD EPYC prin Nokia sau direct de la alți furnizori începând cu prima jumătate a anului 2022 atunci când acestea vor fi disponibile.

Lansarea serviciilor 5G continuă să se accelereze, astfel încât, pe măsură ce industria își propune să răspundă cererii tot mai mari de soluții performante. Odată cu utilizarea serverelor bazate pe procesoare AMD EPYC în portofoliul de servere existent al Nokia, furnizorii de servicii de comunicații (CSP)  pot beneficia de  noile niveluri de performanță și eficiență energetică pentru rețelele centrale 5G, totodată contribuind la îmbunătățirea atât a scalabilității, cât și a sustenabilității.

Pentru mai multe informații despre colaborarea Nokia – AMD bazată pe servere, accesați acest link. Pentru  specificațiile si  avantajele oferite de cea de-a treia generație de AMD EPYC, accesați acest link .