AMD a lansat plăcile grafice Radeon™ R9 290X, R9 290, R9 280X, R9 270X, R7 260X și R7 250, primele GPU-uri AMD ce marchează o nouă eră de gaming a display-urilor UltraHD, dezvoltării rapide a motoarelor de joc, dar și a unei noi generații de jucători care se așteaptă la experiențe mai captivante ca niciciodată. De asemenea, AMD introduce Mantle și tehnologia AMD TrueAudio, inovații ce oferă jucătorilor și developerilor calitate audio de neegalat și performanță sporită pentru jocurile compatibile.

“AMD Radeon R9 și R7 sunt GPU-uri concepute pentru o nouă eră de gaming”, a declarat Matt Skynner, vicepresedinte si director general Graphics Business Unit, AMD. “Acest moment este definit de jocuri cu rezoluții mari și titluri foarte anticipate precum Battlefield™ 4, dar este influențat și de AMD prin Strategia Unified Gaming. Ne-am unit forțele cu developeri de top pentru a creea un set amplu de jocuri ce iși pot atinge adevaratul potențial doar cu AMD Radeon™.

Mantle și Graphics Core Next: Simplificarea dezvoltării Cross – Platform

Arhitectura Graphics Core Next (GCN) integrată în AMD Radeon R9 și R7 continuă să susțină strategia Unified Gaming prin care AMD oferă experiențe inedite pe PC, în sufragerie sau pe cloud – toate cu ajutorul tehnologiei grafice Radeon aflată în GPU-urile și APU-urile AMD. Cele patru principii ce stau la baza Strategiei Unified Gaming – consolă, cloud, conținut și client – se unifică odată cu introducerea tehnologiei Mantle.

Cu Mantle, jocuri precum “Battlefield 4” vor comunica perfect cu arhitectura Graphics Core Next, oferind un nivel de optimizare hardware mai profund decat cele întâlnite la alti producători de plăci grafice. De asemenea, Mantle ajută developerii să ofere realism jocurilor pe mai multe platforme, rezolvând diferentele dintre PC-uri și console.

Prin tehnologia Mantle, AMD își consolidează poziția lider între furnizorii de platforme rapide și eficiente de gaming. Mai multe detalii despre Mantle vor fi dezvăluite, la Summit-ul developerilor AMD, APU13, ce va avea loc în perioada 11-13 noiembrie în San Jose , California.

Tehnologia AMD TrueAudio: Primul Pipeline audio programabil din lume

Tehnologia AMD TrueAudio marchează o nouă frontieră în realismul jocurilor pe PC. Tehnologia AMD TrueAudio oferă dezvoltatorilor de jocuri un pipeline audio programabil în GPU, incurajându-i să-și personalizeze linia audio a jocurilor, așa cum pipeline-ul grafic programabil a transformat grafica de pe PC. Jocurile compatibile vor oferi medii mai realiste, o colectie bogată de sunete, audio direcțional și altele.

Tehnologia AMD TrueAudio sporește realismul sunetului prin stimularea percepției creierului uman la sunetele din lumea reală, lucrând împreună cu hardware-ul audio existent pentru a crea o experiență realistă precum cea din “THIEF” sau “Lichdom“.

Tehnologia AMD Multi-Display: proiectată pentru Gaming la rezoluții mari

Lansarea sistemelor grafice AMD Radeon de ultimă generatie marchează un nou capitol în suportul AMD pentru configurații display-uri ieșite din comun. AMD Radeon R9 și R7 sunt proiectate pentru jocuri pe display-uri UltraHD (3840×2160), inclusiv cele 2160p60 pentru care se va lasa un nou driver AMD Catalyst™. În plus, gamerii familiarizați cu tehnologia
multi-display AMD Eyefinity vor putea folosi orice combinație de output-uri pentru conectarea monitoarelor la porturile DVI sau HDMI® ale sistemelor lor .

AMD Radeon R9 și R7 vor fi disponibile în viitorul apropiat.

Suport

  • Află mai multe despre AMD Radeon™
  • Participă la Summitul AMD Developer, APU13, pentru a afla mai multe despre Mantle
  • Cauta-ne pe Twitter @AMDRadeon
  • Susține AMD Gaming pe Facebook
  • Susține AMD pe Facebook