SAP, liderul mondial de soluţii software de business, a anunţat lansarea unei noi versiuni a soluţiei SAP® BusinessObjects™ BI, care include o serie de noi funcţionalităţi pentru zona de Business Intelligence, oferind utilizatorilor instrumente avansate pentru analiza datelor operaţionale, fiind în acelaşi timp uşor de accesat şi de utilizat.

 Noul pachet de funcţionalităţi al soluţiei SAP BusinessObjects BI, anunţat de companie în cadrul SAP Analytics Form desfăşurat în Statele Unite, prezintă o serie de capabilităţi în zona de mobilitate, analiza datelor şi raportare.

Prin furnizarea directă a datele companiei prin intermediul dispozitivelor mobile, organizaţiile facilitează transferul informaţiilor într-un mod colaborativ, către toţi angajaţii. În plus, aplicaţia este accesibilă atât pe dispozitivele mobile Android, cât şi pe iPhone, fapt care permite o mai mare libertate de alegere din partea organizaţiilor în privinţa dispozitivelor utilizate.

In ceea ce priveşte capabilităţile pe zona de analiză a datelor, noul pachet al soluţiei SAP BI, prin integrarea cu platforma SAP HANA®, furnizează organizaţiilor o serie de instrumente performante, care permit analiza unor cantităţi uriaşe de date, în acest fel, informaţiile fiind mult mai uşor accesate, fapt care asigură o mai mare dinamică a business-ului. Prin intermediul SAP BusinessObjects Explorer®, utilizatorii soluţiei SAP BI pot accesa instant, într-un mod interactiv, date şi informaţii de business pentru a putea realiza o serie de analize referitoare la evoluţia afacerilor.

În plus, prin integrarea soluţiei SAP BI cu aplicaţia SAP® StreamWork®, organizaţiile dezvoltă colaborarea între angajaţi, prin facilitarea accesului la informaţii de interes pentru aceştia, situaţie care are acelaşi rezultat de a accelera procesele de business din cadrul companiei.