TotalSoft a sponsorizat cea de-a XIX-a ediție a concursului naţional de informatică – InfoEducaţie, desfășurat în perioada 30 iulie – 4 august în Tabăra Gălăciuc din judeţul Vrancea. Competiția s-a bucurat de participarea a peste 120 de liceeni din aproape toate judeţele ţării, de prezența unor câștigători ai edițiilor precedente și a unor sponsori de calibrul TotalSoft, Google sau Orange.

Ediția din acest an le-a propus participanților o nouă secțiune de concurs, Roboți și Multimedia (film, clip, prelucrări 3D), tratată cu același interes și grad de inovație cu care sunt abordate an de an secțiunile consacrate ale competiției (soft educațional, soft utilitar, multimedia și pagini web). În etapa finală s-a organizat și un concurs open, pe echipe, care a constat în realizarea unei lucrări software complexe pe o temă dată, pe parcursul a 24h. Ideile, efortul și proiectele spectaculoase au fost răsplătite cu peste 100 de premii şi menţiuni.

“Sprijinim în fiecare an cu bucurie îndârjirea celor câțiva profesori care se ocupă de organizarea InfoEducație. Pasiunea și dedicația lor oferă tinerilor talentați posibilitatea contactului direct cu provocările reale ale acestui domeniu extrem de frumos și cu firme care au un cuvânt important de spus în piață și, de ce nu, în viitorul lor. Pentru TotalSoft, susținerea competiției este deja o tradiție urmată cu certitudinea unei investiții corecte.” a spus Liviu Drăgan, Director General, TotalSoft.

InfoEducaţie se adresează liceenilor talentaţi şi interesaţi de dezvoltarea aptitudinilor în domeniul aplicaţiilor informatice, așteptat în fiecare an cu nerăbdare de elevii pasionaţi de software. Ca şi în anii precedenţi, concursul s-a desfăşurat în patru etape: faza şcolară, locală, judeţeană şi naţională, ultima având loc la Gâlăciuc, jud. Vrancea.

Concursul a fost organizat de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului, Direcția Județeană pentru Tineret Vrancea (Proiectul de finanțare al Autorității pentru Sport și Tineret), Grupul Școlar “Simion Mehedinți” din Vidra, Scoala “Ion Diaconu” Tulnici și Colegiul Național “Unirea” Focșani.

 Sursa foto: https://www.facebook.com/infoeducatie