Managerii au nevoie de informații corecte, actualizate, consolidate, care să ajute la creșterea vânzărilor și optimizarea cheltuielilor printr-un control mai riguros al tuturor proceselor de business. SocrateBI încorporează cele mai noi capabilități ale platformei MicroStrategy, cel mai mare furnizor independent de soluţii de BI din lume. Soluția de Business Intelligence de la BITSoftware este adaptată nevoii de simplitate, flexibilitate, disponibilitate crescută și mobilitate în analiza datelor. SocrateBI include platforma Microstrategy OEM, Socrate DW (Data Warehouse), Socrate ETL (componentele ETL) şi o suită de aplicaţii/module BI standard ce pot fi extinse şi adaptate ulterior pe specificul fiecărui client: Financial Reporting Analysis Module (FRAM), Sales and Customer Analysis Module (SCAM), Inventory and Stocks Analysis Module (ISAM) şi Project Controlling Analysis Module (PCAM). 

Cu SocrateBI FRAM, utilizatorii de la toate nivelurile pot rula orice tip de analiză referitoare la solduri furnizori, solduri clienţi, bilanţ, fluxul de numerar, planificare şi prognoză, venituri şi previziuni, modulul putând fi modificat şi extins cu uşurintă pentru orice cerinţe de raportare sau de modelare a datelor.

Cu Modulul de „Analiză  a Vânzărilor şi Clienţilor” (SCAM) din SocrateBI puteti să obțineți o perspectivă completă a comportamentului clienţilor și sa identificati cei mai profitabili sau mai puţini profitabili clienţi şi caracteristicile acestora, în vederea pregătirii unor campanii de fidelizare. Totodată, veţi afla care sunt clienţii de top, preferinţele lor de cumpărare şi schimbările acestora de-a lungul timpului, care sunt motivele care au determinat migraţia clienţilor de la un produs/serviciu la altul sau chiar de la un producător/distribuitor la altul, etc.

Iar SocrateBI ISAM conţine un set de rapoarte operaţionale care ajută companiile să poată observa tendinţe în procesul de vânzare sau care afişează informaţii specifice, detaliate, despre stocul cantitativ, valoric, cantitatea medie vândută şi altele. Prin utilizarea acestor rapoarte puteţi urmări produsele cu stoc, dar fară vânzări, identificând astfel produsele neperformante şi stabilind o nouă strategie cu privire la aceste produse, pentru a evita blocajele financiare ca urmare a aprovizionării excesive cu produse greu vandabile.

Cu SocrateBI PCAM, companiile pot să controleze stadiul de realizare a unui proiect, să determine timpul alocat proiectului pe fiecare angajat şi să aibă o evidenţă clară a proiectelor planificate versus proiecte finalizate. Acest modul conţine un set de rapoarte operaţionale care ajută companiile să poată determina proiectele în desfăşurare, cheltuielile efectuate, orele de lucru acumulate, stadiul derulării unui proiect, şi să realizeze corelări între proiectele începute şi cele planificate să înceapă, respectiv cele închise şi cele planificate să se încheie.

Companiile pot rula analizele direct pe bazele de date din Socrate ERP sau, datorită interfeţelor deschise şi a conectorilor pentru integrare, SocrateBI poate fi utilizat şi cu orice alt sistem ERP. Utilizatorii soluției de Business Intelligence furnizate de BITSoftware au acces la cele mai noi funcționalități disponibile pe platforma MicroStrategy: MicroStrategy Mobile (oferă capabilităţi de raportare şi analiză pe device-uri mobile, precum iPhone, iPad, BlackBerry sau cele care folosesc platforma Android) și Visual Insight (cu ajutorul căruia se pot crea rapid analize specifice şi interactive ce pot fi folosite pentru a explora datele).

La 9 luni de la lansarea SocrateBI, o serie de companii din producție, distribuție și servicii au ales deja să își sprijine deciziile de business pe informațiile furnizate de soluția de business intelligence dezvoltată de BITSoftware.