Netopia mobilPay, lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card, a introdus, în premieră pe piața românească, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de servicii de telefonie Orange să plătească prin SMS călătoriile cu taxiurile Fly Taxi din București.

Serviciul va oferi clienților Fly Taxi care au instalată aplicația pentru smartphone posibilitatea de a comanda un taxi și de a călători în oraș folosind o metodă de plată alternativă, și anume cea prin SMS.

„Această opțiune este disponibilă doar abonaților sau utilizatorilor de cartele PrePay din rețeaua Orange. Valoarea călătoriei plătită de utilizator prin SMS va apărea în următoarea factură, dacă plata a fost făcută de pe un abonament, sau aceasta va fi scăzută din creditul inițial – în cazul în care a fost realizată de pe un telefon cu cartelă PrePay”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Referitor la modul în care funcționează aplicația, reprezentantul mobilPay a afirmat că, după accesarea acesteia, clientul trebuie să selecteze locul de plecare, în situația în care acesta nu este detectat automat, precum și destinația de sosire. După ce aplicaţia calculează preţul călătoriei, este afișat indicativul maşinii şi i se cere clientului confirmarea pentru plata direct cu telefonul. Ulterior, clienţii primesc prin SMS confirmarea plăţii.

Serviciul este disponibil și din străinătate și permite comandarea și plata călătoriei în avans cu programarea zilei și locului de preluare din București. În cazul celor care solicită un taxi la terminalul Sosiri din cadrul Aeroportului Henri Coanda din Bucuresti, aceștia sunt așteptați de către şoferul taxiului cu o pancartă pe care le este scris numele.

În ceea ce privește valorile călătoriilor cu Fly Taxi, acestea au fost stabilite în funcție de zonele de transfer, în număr de patru: zona 1 – nord, zona 2 – centru, zona 3 – dintre centru și periferie și zona 4 – periferie (Vestul, Sudul și Estul Bucureștiului).

„Pe lângă faptul că serviciul pe care îl lansăm, împreună cu Orange și Fly Taxi, reprezintă o premieră pentru piața românească, acesta are și o serie de avantaje pentru clienți. În primul rând, aceștia nu vor mai fi nevoiți să comande un taxi prin dispecerat – totul se va face prin câteva click-uri. În plus, lucrul cel mai important este că plata se va face prin SMS, clientul nu va mai avea nevoie de bani cash, iar prețul călătoriei va fi unul fix, știut de către utilizatori anterior efectuării comenzii”, a arătat Antonio Eram.

Aplicaţia Fly Taxi se adresează posesorilor de smartphone-uri, este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât şi iOS, şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store.