NETOPIA mobilPay, liderul pieței locale de mobile payments și unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți online cu cardul din România, a procesat în primul semestru al anului tranzacții online cu cardul în valoare de peste 37 milioane euro, cu 35% mai mari față de primele șase luni ale anului trecut.

Creșterea tranzacțiilor online cu cardul procesate de companie se datorează atât numărului tot mai mare de români care optează pentru plăți online, cât și comercianților, care au înțeles că soluțiile de plată online cu cardul și mobilul au devenit o necesitate.

Potrivit reprezentanților NETOPIA mobilPay, procesatorul a atras în portofoliu, în prima jumătate a anului, peste 500 de comercianți noi, de la magazine online, la furnizori de utilități și companii de turism.

„Este evident pentru toată lumea că plata online cu cardul a devenit firească pentru consumatorul român, urban, care își petrece majoritatea timpului online. Acasă, la job, în vacanță, românul este conectat în permanență. Ne bucură faptul că, pe zi ce trece, comercianții înțeleg acest lucru și adoptă cu deschidere soluțiile de plată online, inclusiv cele dedicate terminalelor mobile”, declară Antonio Eram, CEO NETOPIA mobilPay.

Compania a procesat în primele șase luni ale anului circa 930.000 de tranzacții online cu cardul și aproximativ 200.000 de microplăți prin telefon (SMS). Valoarea microplăților procesate de NETOPIA mobilPay în primul semestru s-a ridicat la 1,5 milioane euro, similar celei din prima jumătate a lui 2013.

În ceea ce privește plățile procesate prin aplicația de mobile mobilPay MasterCard mobile, acestea își mențin ritmul de creștere, numărul lor dublându-se în 2014 față de 2013.

Și valoarea medie a plății online cu cardul a crescut în primul semestru la 180 lei, față de 150 lei în 2013, în timp ce valoarea tranzacției medii procesate de NETOPIA mobilPay de pe smartphone-uri și tablete a crescut cu 5% în 2014 față de 2013.

Numărul cardurilor folosite pentru prima dată pentru plăți online procesate de NETOPIA mobilPay în S1 al anului s-a ridicat la circa 350.000, după ce, în 2013, procesatorul a înregistrat în total 512.000 de carduri folosite pentru prima dată pentru plăți online.

NETOPIA mobilPay este liderul pieței locale de mobile commerce și unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card. Compania a procesat anul trecut 2,2 milioane de tranzacții online cu cardul, în valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul plăților realizate cu cardul în România. Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plăți online i s-au alăturat peste 700 comercianți noi, printre care operatori aerieni și agenții de turism importante din țară.