ReadyNAS 2312 este primul NAS cu 12 bay-uri cu factor de formă 1U, de pe piaţă. Este ideal pentru firme mici și mijlocii (SMB), oferind opţiuni de backup, stocare fișiere, arhivare, cloud, management, sau chiar şi înregistrare video pentru soluțiile de supraveghere IP. Acesta poate fi configurat, monitorizat și gestionat ușor, folosind noua aplicație de administrare NETGEAR Insight, compatibilă cu sistemele de operare iOS sau Android. Integrarea a 12 bay-uri, precum şi a unei interfeţe Ethernet de patru gigabiți oferă o scalabilitate şi o performanţă ridicată, precum şi o investiție inițială scăzută.

Din perspectiva protecţiei de date, lucrurile devin cu adevărat interesante, ReadyNAS 2312 fiind un echipament capabil să ofere un proces de backup hibrid, disponibil în trei opțiuni.

 1. Un back-up de date centralizat, ce lucrează împreună cu aplicația ReadyCLOUD® PC/Mac pentru a salva datele pe ReadyNAS, cu actualizări periodice(din ora în oră).  Este o opţiune ușor accesibilă, ce permite restaurarea rapidă a datelor în eventualitatea unor pierderi de date.
 1. O soluție gratuită de recuperare în caz de dezastru ce se numeşte ReadyDR®. Aceasta protejează firmele în cazul catastrofelor neprevăzute, realizând o copie de rezervă automată și continuă la nivelul unui bloc de date, pe o rețea ReadyNAS secundară.
 2. Backup în Cloud către orice serviciu de date public sau privat, inclusiv către Amazon Web Services (AWS), Amazon Cloud Drive, Google Drive și Dropbox.

Ca şi dotări, ReadyNAS 2312 are un procesor Intel® Atom C3000® și patru interfețe de rețea quad gigabit Ethernet, putând suporta până la 40 de camera de supraveghere IP, în timp ce șasiul de stocare cu 12 bay-uri împreună cu tehnologia unică XRAID® de la NETGEAR, permite managerului IT să adauge fără probleme o capacitate de stocare suplimentară, atunci când fluxul de date este în creștere.

Designul său îl face să fie potrivit și pentru aplicațiile de supraveghere video. Astfel că, rulând un software compatibil ONVIF, ReadyNAS 2312 poate lucra cu modelul NETGEAR FlexPower Wire-Free IP Camera (VNC4030) și FlexPower Base Station (VNB4000), prima și singura cameră wireless cu cumulator compatibil ONVIF® din industrie, pentru a crea o soluție video de securitate completă. Aceasta poate fi o alegere excelentă pentru cei care preferă stocarea locală în loc de cloud, dar au nevoie de simplitatea instalării în interior sau exterior a camerelor NETGEAR fără cablu.

ReadyNAS 2312 foloseşte un sistem de fişiere BTRFS tipul Linux 4 Enterprise și oferă toate avantajele business ale sistemului de operare ReadyNAS OS, inclusiv suport pentru virtualizare, RAID 0, 1, 5, 6, 10, 50 și 60, precum și protecția datelor oferită de toate produsele NETGEAR ReadyNAS(XRAID®, snapshot, o soluție antivirus încorporată şi backup-ul cloud.

Avantaje

 • Suportul hibrid unic ce combină un backup local cu unul cloud pentru dublă protecție a datelor
 • Stocare tip rackmount de tipul 1U cu 12  bay-uri SATA 3.5’
 • Beck-up de recuperare a datelor în cazul unui dezastru, pe un alt ReadyNAS
 • BTRFS și Linux 4.4, RAID 50/60, criptare rapidă
 • 5 nivele de protecție a datelor (mecanic, fizic, virus/malware, uman, sistem complet)
 • Capacitate de stocare scalabilă cu extindere facilă, suportată de ReadyNAS XRAID® și FlexRAID®
 • Aplicația NETGEAR Insight pentru mobile iOS și Android™  pentru configurare intuitivă, monitorizare și management simplu
 • Garantie 5-Year Limited Hardware, 5-Year Next Business Day Shipping  pentru livrarea pieselor de schimb și opțiuni multiple de asistență.

Din punct de vedere al raportului de rentabilitate,  ReadyNAS 2312 oferă unul dintre cele mai bune rapoarte dolar/TB pentru segmentul de NAS-uri, preţul său de achiziţie fiind undeva in jurul valorii MSRP de 1.599 USD, pentru varianta fără discuri incluse.