Ness Technologies, un furnizor global de solutii si servicii IT si solutii de dezvoltare de software end-to-end si commercial-grade, a anuntat astazi deschiderea unui nou centru de dezvoltare la Iasi, Romania, ca parte a diviziei globale de furnizare de servicii  Ness SES (Ness Software Engineering Services). Deschiderea Centrului de Dezvoltare de la Iasi (IDC) se incadreaza in strategia Ness de extindere a prezentei sale la nivel global, alaturandu-se  centrelor de dezvoltare existente din India, America de Nord, Slovacia, Singapore si Israel.

Ness IDC ofera un spectru complet de servicii de software engineering aliniate nevoilor clientilor, care adauga valoare in toate etapele unui ciclu de dezvoltare de software, de la planificare la implementare si chiar dupa aceea. Centrul de dezvoltare de la Iasi – IDC – va activa ca o extensie a actualei echipe dedicata clientilor Ness, furnizand avantaje competitive acestora printr-o abordare transparenta a dezvoltarii de software, focalizata pe ciclul de viata al produsului, mai degraba decat pe abordarea traditionala bazata pe ideea de proiect, cu scopul de a crea valoare mai rapid, cuantificabil si sustinut.

Centrul de dezvoltare Ness de la Iași consolideaza prezenta companiei in Europa Centrala si de Est, o locatie dorita din punct de vedere strategic de catre clientii din Statele Unite ale Americii si Europa , in special. Cu resurse de calitate in domeniul profesionistilor IT, cu competente IT solide, cu abilitati extinse in ce priveste limbile straine si cu un mediu academic impresionant, Iasi este centrul economic, academic si cultural al nord-estului Romaniei. Orasul devine, cu timpul, un centru IT important in Europa de Est, beneficiind de o infrastructura avansata si o gama completa de servicii telecom, care sustin talentele locale.

Joe Lagioia, Presedintele Ness Software Engineering Services, a afirmat, “Locatia noastra din Iași ne va permite sa diversificam optiunile oferite clientilor nostri, care vor putea astfel sa aleaga cea mai buna combinatie a capabilitatilor unei echipe, a locatiei si a pretului, pe care sa o foloseasca pentru a beneficia de servicii de inalta calitate pentru cele mai importante proiecte ale lor de dezvoltare de software.”

“Odata cu deschiderea noului Centru de Dezvoltare de la Iași, Ness va putea sa ofere clientilor sai din Statele Unite ale Americii, Europa de Vest si Orientul Mijlociu avantajele unui fus orar apropiat si a unei similaritati culturale carateristice Europei de Est, si a unei forte de munca extrem de inzestrate, intr-un mediu de business stabil din punct de vedere economic,” a declarat Satyajit Bandyopadhyay, Chief Delivery Officer – Ness SES si Presedinte al Ness India.